Thursday, August 11, 2016

Flying a Heli

Beberapa minggu lepas, zawji outstation ke Myanmar lagi for 1 week.
Masa kat sana, dia whatsapp aku, suruh beli something for the kids from Lazada.
A remote control heli. Siap suruh anak-anak pilih sendiri nak warna apa. Untung anak-anak ehh.. Dengan ummi abi tak pernah buat macam tu pun. Kuikui...

So, i ordered the heli for them.
Faheem nak merah. Faqeeh kuning...dan biru.
Kenapa Faqeeh order dua? Faqeeh kata satu Fathan punya. Nanti Fathan dah besar Fathan nak main helikopter biru.
So thoughtful lah yang seorang ni. Memang sentiasa akan orang lain punya bahagian, be it abang, adik or even for ummi.

Tapi ummi order 2 sahaja ye. Bila dapat, both in yellow. Faheem sedih tak dapat warna merah. Buat jugaklah report di Lazada nak mintak tukar. Tapi lepas tu pujuk Faheem, boleh pulak accept warna kuning. Done. Tak payah tukar.

One day, lepas bawak Fathan cucuk MMR, kami singgah Taman Pudu Ulu.
Seronoklah abang-abang dapat main heli.






Fathan tidur lena. 









They had fun. Alhamdulillah.


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015