Tuesday, August 9, 2016

Restless Weekend {For Him}


Weekend baru ni was really a tiring weekend for us. Not only physically, but also mentally.
Something had happened. Friday was the start (it starts even earlier actually, but the spark was on Friday). And it just gets messy. It doesn't hit me directly. But I felt the indirect impact.
What had happened? Hurmmm..Biarlah rahsia.
But it did give us a hard slap on our face. A lesson to be learnt.
Trustworthy is not something that you can simply give without questioning anything. Pendek kata, jangan percaya orang membabi buta. Simpan sedikit rasa curiga.
Hah..Malas nak cerita panjang lebar pasal ni.

Other things...

Attending wedding kawan UTeM zawji. 
Tahniah Wan Nazri & partner. Semoga perkahwinan diberkati & diredhai Allah, dilimpahi sakinah mawaddah dan rahmah, bahagia hingga Jannah.


Serious je encik driver. Orang tengah stress. Seribu satu macam benda ada dalam kepala otak dia. Tidur malam pun tak lena. Aku nak tolong pun tak tahu macam mana. The only help I can offer is to calm him down bila dia nampak tegang. Istighfar banyak-banyak ye zawji..

{Isteri cerdik yang solehah..penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran..}
Heheh..


Anak-anak yang sentiasa riang ria. Dalam kereta pun nak bergumpal. Hurmm..


Kenit ni pun dah mula ligat. Tak sabar nak join abang.
 bergumpal agaknya.


The pictures doesn't portray our day. Aku pun ada tersentap jugak hari tu. Tapi cepat-cepat cool kan diri sendiri bila tersedar that I have to play my role, to soothe him when things are not going well. Jangan tambah stress dia.

So, calming tea for you. Hope that it would calm you down a bit.
Takkan jadi sesuatau tanpa izin Allah.
Ada sebab dan hikmah why He had planned this for you.
We'll find ways to resolve it. Hopefully things will settle soon, dengan cara yang baik.
May Allah show you the path, guide you in taking any action, make ease everything for you.


2 comments:

  1. Dugaan dtg untuk mematangkan kita sis..kami pun pernah dikhianati..sahabat baik sendiri..sampai skg masih tiada penyelesaian...semoga Allah bukakan pintu hati mereka untuk mengembalikan hak kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahu.. Betul lah. Memang betul2 membuka mata kami. Banyak kelemahan yg perlu diperbaiki. Betul2. Semoga Allah bukakn pintu hati mereka dan mengampunkan dosa kita semua.

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015