Di musim PKPB Selangor, KL & Ptrajaya ni, selaku WFH mom with 6 kids, selalunya breakfast tu aku akan buat banyak supaya bertahan hingga tengahari.. hahaha..Kalau tidak, kerja mak asyik masuk dapur je. Tak mampu lah mak...
Kuey teow goreng
Bihun goreng singapore
Maggi goreng
Bihun goreng taucu
Mee ladna
Nasi goreng sambal ketuk
Roti sardin toast dengan spicy satar ball
Ini sebahagian je. Bukan tiap hari pun memasak. Ada waktu down juga. Kalau tiada mood memasak, mak pergi beli tapau sahaja di kedai depan rumah. Roti canai atau nasi lemak. Atau kadang-kadang, mak goreng je apa-apa frozen food yang ada dalam peti. Keropok lekor, satar ball, karipap, nugget etc.
Wahhh sama la kita.. kami pun jenis masak sekali banyak. Jadi yang pagi boleh sampai tengah hari. Yang malam tu lebih siap boleh jadi sarapan atau bekal untuk hari esoknya..
ReplyDeletehihi..Nak kurangkan masa di dapur. Tapi kalau masak untuk malam, selalunya licin terus..
Delete