Friday, May 10, 2024

Rumah Terbuka Aidilfitri PASTI dan SRITI Ampang

30 April, SRITI dah buat jamuan raya di sekolah secara potluck. Ingatkan selesai dah la jamuan raya kan. Tiba² dapat invitation rumah terbuka SRITI dan PASTI pula.. 



Fathan dan Fathiy semangat nak pergi.. Jomlah singgah sekejap..
Banyak menu disediakan. Ada 11 buah Pasti Kawasan Ampang + 1 buah Sriti, masing² ada booth makanan sendiri. Meriah. Ada Mihun sup, mi kari, laksa, nasi gulai kawah, sate, spagheti, roti jala, soft ice cream..  Tapi tak sempat la nak ambil gambar makanan. Sebab ramai orang. Segan pulak 😅🤭

Macam kembar kan budak berdua ni 😅

Santai betul anak² Pasti & Sriti bergelimpangan atas pentas. Mesti sambil terngiang² lagu.. "Berbaring lagi di tamannnn..." 🤭

Fathan dengan rakan sekelas Fathiy 😅 Fathiy nya mana? Tersipu² malu, taknak join bergambar sama.

Yang ni classmate Fathan. Fathan ni kan baru tukar masuk sekolah ni tahun ni, di Darjah 3. Ummi risau dia culture shock ke apa sebab lain la suasana sekolah lama dan baru. First day masuk sekolah, duduk sebelah kawan ni, ustaz post gambar dalam group kelas, dah siap berpeluk dah 2 orang ni. Syukur ada kawan baik², dan dia tak kekok. Alhamdulillah happy je dia.


One with muallimah yang tengah jaga booth SRITI. Nak ajak muallim bergambar sekali, Muallim tengah sibuk senduk gravy spaghetti 😅

One with Guru Besar. Muallim Bun gelaran.

Walaupuan ini tahun pertama anak² di SRITI, dan baru 2 bulan lebih, alhamdulillah muallim muallimah kenal je mereka berdua. And they both seronok je sekolah. Syukur ya Allah.


No comments:

Post a Comment



Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015