Monday, June 10, 2024

Work: Site Visit to Chendering, Terengganu

23-24 April 2024. 

Lawatan tapak ke Chendering, Terengganu.

First time sampai Kuala Terengganu atas urusan kerja. Lepas raya, sibuk betul. Sama sibuk bengkel, meeting, lawatan tapak dengan jamuan raya. haha..

Bermalam di Tanjong Vista Hotel, di tengah² KT, berhampiran jambatan angkat.


Tengah mood raya lagi, nampak deko² raya kat hotel pun teruja. haha.. Sambil mencari idea untuk deko jamuan raya office nanti.


Gerak dari KL jam 2.30. Sampai KT dah Maghrib. Check in, naik khidmat diri & solat dulu, then turun balik cari makan malam. 


Makan malam di D'Suasane Ibai





Lepas kenyang, kami melawat tapak di malam hari πŸ˜…πŸ˜… rajin kann


Sarapan di hotel dulu sebelum bergerak ke site.


Masuk briefing, reunion dengan team mate office lama πŸ˜…. Dulu sama² pakai topi HOPT. La ni, dia maintain HOPT, kita dah tukar topi HODT. 


Selesai briefing, moh kita berpanas berlenjun di bawah sinaran mentari dan sapaan bayu laut.

The real site visit, discussion di bawah pokok kelapak πŸ˜…πŸ˜…


Puas berpanas, masuk dalam bilik ais pula.. Feeling² dalam iglu πŸ˜‚


Moh la tawaf keliling site.







Dah selesai lawatan, sesi bergambar berjemaah.
Bukti kehadiran πŸ˜…




Penat dan basah lencun dek peluh tawaf seluruh site. Saat orang lain dah boleh rilek lepak² dalam bilik meeting berpendingin hawa, ummi & team masih berpusing ke setiap ceruk site πŸ₯΄.

Ingatkan boleh bawa balik ikan fresh dari pelabuhan.. Sibuk mengukur jalan dan longkang, terlupa terus si ikan segar πŸ˜….


2 comments:

  1. Sibuk betul lady boss sorang ni 😁
    Cantik gambar yg ada sampan tu. Tenang je tengok suasana camtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. marhaen je kak.. bukan boss pun 🀭..
      kannn.. tengok smpan colourful pulak, terbuai2 dipukul ombak . damai je..

      Delete



Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015