Hari tu, baca post Puan Hazel masak cencaru ikut resipi Suria Amanda. Laju-laju ummi terjah masuk blog SA, salin resepi..
Hari sabtu ke kedai Acheh, nampak cencaru comel-comel.. Terus ting!!! Nak masak ikut resepi SA yang nampak mengecurkan air liur itu..
Tadaaaa...
Inilah kejadiannya..
Sebab anak-anak jenis makan berkuah, maka ummi padankan dengan kuah asam rebus bendi..
Ya Allah. serius sedap dimakan panas-panas. Bawang putih dan kunyit tu kalau garing-garing pasti mantap. Ummi buat hari tu kurang garing. Itupun ummi asyiklah meratah serdak-serdak tu. hahaha.. Thank you SA sebab share resepi yang mudah tapi sedap.
ikan feveret ni..bakar cicah cili kicap pun sedap sangat dah
ReplyDeleteDah berjangkit ke sini pulak... kena tunggu hari Jumaat, nak cari ikan caru ngan kunyit hidup sejengkal, heheheh.
ReplyDeleteHaha terjebak juga ye :D
ReplyDeleteBahan simple je kan, tapi sedap dia tu luarbiasa hihi ..bocor periuk:D
salam singgah. mak aii. ngences la macam ni. hmm.. dah beberapa hari ni asyik tgk org makan ikan dan masak ikan.
ReplyDelete