Thursday, March 23, 2023

Happy 3rd Birthday Little Princess

Happy 3rd birthday Nusayba Ammara..

My MCO baby.. Kalau nak reminiscing ulang tahun PKP, ingat umur mek ni je lah..πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ€£

18.3.2020 - PKP

19.3.2020 - her due date.. Ummi serah diri ke hospital atas advise doktor. Tapi takde tanda, takde sakit ape pun lagi. Awalnya nurse di PAC nak suruh balik je dulu sebab ummi pun kelihatan tenang dan rileks je lagi. Tapi... tiba-tiba dia macam risau.. Nak suruh cek dulu since ni anak ke-6, walaupun takde tanda apa lagi.. Bila cek, terus kena admit wad.

20.3.2020 - tetaplah dia ni bertenang-tenang kat dalam. Hang seorang je overdue dik. Abang kakak semua keluar awal, hang macam seronok duduk kat dalam. PKP memang lah kena duduk diam-diam kat rumah tak boleh keluar, tapi tak payah lah awak pun nak ber-PKP kat dalam tu..Seharian lah ummi dok berjalan tawaf dalam wad tu, sujud lama-lama mohon dimudahkan urusan kelahiran awak, sedih abi tak boleh teman dalam LR..

21.3.2020 - pukul 1 pagi baru lah dia nak 'merentas alam'.. beratur minta permit merentas dulu agaknya πŸ€­πŸ˜† hahaha..Alhamdulillah tenang-tenang je nak lahirkan mek ni..

Sekejap je dah 3 tahun. Dengan mulut dia yang pot pet pot pet, bercakap macam budak umur 13 tahun,  suka buat pelbagai reaksi memek muka... rasa macam masa meluncur dan berlalu laju je..haiihhhh..

Barakallahu fii umrik puteri bongsu ku..



Mek bertuah ni, kek sampai je, dia terus nyanyi lagu happy birthday untuk diri sendiri ya. hahahaha.. Comel betul...Tak sempat nak record video..





Aci tak celebrate sekali birthday abi.. Sebab birthday abi masa puasa..hihi.. Tapi gini je pun lah celebration kami. Ade kek sepotong pun dah kira celebrate. 
 
Struggle smuggle smiggle bagai ye nak make sure semua beri kerjasama dan pose yang cun.. huhu

As I said, mek ni macam a 13 y.o trapped in a body of 3 y.o girl kann. Mulut dia tu, masyaAllah, bercakap macam orang besar.

Pergi solat di masjid. Mula-mula dia duduk diam, perhati je sekeliling. Gaya memerhati tu pun, nampak matured πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜….. Lepas tu muncul seorang budak perempuan, ummi agak mungkin umur dalam 6-7 tahun. Nusayba tegur budak tu...

"Nama awak cape? Nama caya ammara. 
Rumah awak dekat mana? Mak awak mana?
Itu mak caya. Nama mak caya fadhilah..
Kenapa awak datang masjid?
Awak dah colat ke?
Meh caya tarik tangan awak, caya nak tunjuk mak caya... Ini mak caya.caya panggil mak caya ummi.."
(dialog versi yang telah diringkaskan.. pelat s don't mind πŸ€­πŸ˜¬πŸ˜…).








2 comments:

  1. Happy Birthday sayang πŸ’
    Pipi bambam tu Acik geram :D

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Nusayba Ammara
    Sedapnya nama awk dik

    ReplyDelete



Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015