Monday, March 5, 2012

Geng Surau

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Faheem sekarang dah join geng surau. Hehe~
See what I mean. With that kopiah that Maktok knitted for him. Oh! my little boy..
Khusyuk je dengar pakcik tu cakap. Pakcik bagi tazkirah ape tu Faheem?



Mata bulat, mulut terlopong.

Faheem nak baca Quran jugak..

Alahai Faheem..

Once in a while, hubby brings Faheem along pergi surau whenever hubby have class. Ummi can rest a bit..hehe~ Not a chance. That's the time yang Ummi kena utilize buat house chores, prepare puree for Faheem etc. Otherwise, Ummi could hardly do anything. Tapi Faheem tak duduk diam even kat surau pun. He was held by one after another. Bila letak die, memang merangkak satu surau. Then orang nak mengaji, die pun nak baca sama. The good thing is, it is an early exposure to him. InsyaAllah, mudah-mudahan it will be easy for us to teach and train him.


Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

  1. hmm..mmg gud exposure bwk baby g surau n masjid.lame2 die dh biase.biarla die round 1 masjid pon,hehe..if slalu imam2 hold his head, i'allah lembut hati die.

    ReplyDelete
  2. syura: insyaAllah..mudah2an..aku ada baca, anak-anak sepatutnya diperkenalkan dgn masjid/surau sejak kecik supaya bile besar die tak berat kaki utk ke masjid/surau utk mengimarahkan masjid. wallahualam.

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015