Wednesday, March 28, 2012

Faheem: 9 Months Old

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah. He is now 9 months old. Tapi berat cuma 7 kg which fall into the yellow line. Aiyakkkk...Makan/minum banyak, tapi berat tak naik-naik. Probably sebab Faheem sangat aktif. Dalam kereta pun tak duduk diam. Tok Ayah cakap macam belut. Ligat sangat sampai kita pun tak menang tangan nak handle dia. Kalau kat rumah lagi lah, saja je dia acah-acah nak panjat tangga la, apa la. Bila tegur, dia pandang, sengih. Lepas tu, usha balik tempat yang dia aim tu..Then mula la atur langkah senyap-senyap.

Duduk dalam walker or highchair dah tak boleh biar unattended. Sebab he will climb over. Taknak duduk statik dah sekarang.

Geli hati kadang-kadang tengok gelagat dia. Main sorang-sorang pun mulut bising.

Sekarang Faheem dah pandai clap hand. Since last month lagi. Sebelum ni dia ketuk-ketuk meja or ape yang ade kat depan die je bila suruh clap hand. And he also dah wave good bye. Siap dengan bunyi konon-konon cakap bye-bye la tu. Riuh la Faheem..

Gigi keempat dah nak keluar. Belah atas. Hohoho..


Faheem wearing ducky-beanie made by Maktok, of course. Rasmikan kakak Iris punya beanie hat. Hehe~

Published with Blogger-droid v2.0.1

5 comments:

  1. heeeepppp...faheem dh rasmikn topi kakak iris ek....tomeiiii nye.... hopefully kakak iris muat....

    ReplyDelete
  2. wah faheem dah ada 4 gigi, rayyan yg dah 1 tahun 6 bulan, baru 6 btg je sobsobsob..

    ReplyDelete
  3. jue: tula...sekejap je. macam berlumba-lumba pulak gigi die ni..aku yg seram tgk..hoho..
    jue, org kate kalau gigi lambat tumbuh, lambat tanggal nti. Ok la, lmbat la rongak...boleh maintain senyum cute rayyan tu.. =P

    ReplyDelete
  4. ily::
    congrates to faheem, da 9 months now..beza beberapa hari je ngan naufal..gigi pun sama, da 4batang ni..so, makan xmo yang blend halus2 tu..hehehe

    and berat lagi ringan dari faheem..now 6.8 kg je ngan tinggi 72cm..sangat halus kan..since kena ciken pox masa umo 5 bulan dl mmg berat takmo naik da..huhuhuh

    ReplyDelete
  5. Nonet..aloo..ciannye naufal...faheem kne cmpak ms 6bln hr tu. Tp x turun byk sgt...aku dok risau faheem ringan sgt, ade geng rupenye..huhu..yg penting sihat kn..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015