Thursday, April 26, 2012

Satay Hut, Tanjong Karang


  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Last week hantar my youngest sister balik Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam.
On the way balik rumah, singgah makan di Satay Hut. Kalau dari Sabak Bernam menghala ke KL, Satay Hut ni is on the left.


Kat Satay Hut ni ade satay giant..Hehe..Aku yang bagi nama satay giant. Dia tulis satay besar je. Satay biasa (kecil) is RM0.70 per cucuk while satay besar RM1.30 per cucuk. How big is satay besar? It's about double the size of regular one. Tapi aku order yang regular je. Pastu dok intai-intai orang yang order satay besar..huhu~

Kat sini cuma ada satay ayam je. Senang kan nak jual. Tak payah pening-pening tanya nak satay ape. Just kecil or besar je. Satay dia not bad. Sedap. Terasa rempah-rempah perap tu dan yang penting, lembut. Kuah kacang pun sedap.


Then aku order bubur lambuk. Sedap jugak. Terasa macam berbuka puasa, makan bubur lambuk Kg. Baru..Fuhhhh.. Siap bungkus bawak balik lagi..Hehe~


Kedai ni buka 5.00 p.m. onwards. Masa kami datang tu, ngam-ngam kedai ni baru buka. Hehe~ Merasalah makan kat Satay Hut. Sebelum ni pernah lalu, tapi tutup.

Dah kenyang makan, boleh balik dengan senang hati..



Published with Blogger-droid v2.0.1

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015