Monday, November 19, 2012

Re-lactating

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Been thinking and saying it out to hubby...
Is it possible to continue bf Faheem, be it direct bf or ebm?
The moment i delivered my second child, Faheem will be 1y6m.
Hmmm...just wonder whether Faheem nak lagi tak my milk or he will reject?
Kalau dia taknak direct feed, ebm pun dah good enough..

These days, at times Faheem datang kat aku, selak baju, looking for the b****t, then sengih-sengih, he said "nom...nom" while pretending like sucking the milk...Then he smiles again...
Aku yang agak risau sebab gigi dia dah bersusun plus gigi taring is also coming out dan dia suka menggigit...
Huhu...

Tapi, I do hope that I can continue breastfeed him...

Published with Blogger-droid v2.0.1

4 comments:

  1. Teringat mak aty dulu..die ngndung adik yg bongsu mase yg 2nd last tu br setahun lebih..otomatik adik yg 2nd last tu tak nk nyusu badan..tak tau nape die tak nk share..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In my case, beza ily dgn adik 3 thn...dah ade adik, ily still bf lg. Adik yg x menyusu bdn sgt. Maybe sbb kakak die ni asek menyibuk je kot..hehe..

      Delete
  2. aku still df hafiy...pergh...sakit giler time die gigit. Nanges....huhu.
    rase mcm nak stop kan tp kesian plak. ebm die x mo. now aku try bg susu formula coklat br nak minum tu pon still looking for his nenen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. . Ms nk stop bf fahem dulu, ade 2 main reasons. Susu makin kurang and nipple pedih gile mase die bf. Tp die x gigit pun. Maybe ms tu nipple jd over sensitive, thats why rs pedih. Skg ni dah ok..tp tulah, risau digigit pulak...huhu...tp hoping for he'll accept the ebm..huhu..

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015