Monday, May 27, 2013

Mother's Day ???

 

 
12 May 2013
The next day after my convocation day..
We have planned earlier, very much earlier than GE13 to treat Ma and Ayoh.. But had to postponed until election is over..

12 May is the earliest after election where we are free..Jadi, my zawj terus book Renaissance (again) for hi-tea...Our initial plan memang nak belanja Ma & Ayoh..Then my zawj add-in Firdaus sebab dia yang bawak Ma & Ayoh...That morning, Ma tanya boleh tambah lagi tak untuk Acat & family sebab yang lain takde...Takdir Allah, memang rezeki Acat & family sebab ada extra voucher setelah puas aku cari di celahan surat..phew...

Didn't know that there is Mother's Day celebration at Renaissance...Every day is Mother's day for me...Tapi since dah memang ada special event, layan je...hehe~
 My BIL tanya, belanja sempena konvo ke? hehe...Tidaklah. Tiada sempena apa-apa pun...Not even mother's day...Saje suke-suke belanja makan ^____^

We arrived there first...Haruslah tukang belanja kena sampai awal..hehe..
While waiting for others, layan pukul gambar anak-anak dulu...
Suke Faqeeh bila abang main cak-cak dengan dia...

Abang yang saaaaayang sangat  kat adik...He entertains adik sampai adik gelak besar and he insist to push the stroller..Mengamuk kalau orang tak bagi dia tolek stroller tu..

Gara-gara telatah abang yang ligat tolak adik pusing-pusing lobby area, dan sakan agah adik, ada pakcik sorang ni bagi abang set stationeries mickey mouse..Thank you pakcik..

Bila semua dah sampai, terus terjah makanan...This time aku tak snap gambar makanan..Focus on foods..Laparrr...Memang simpan perut untuk makan kat sini puas-puas..Makanan sangat variety...Especially part desserts...Saaaaaangat banyak choice sampai meleleh air liur nak pilih...Ambil itu sikit, ambil ini sikit...Ambil semua sikit-sikit...Paling I like, Chocolate pudding with ice-cream...Puding tu dia serve panas-panas dalam cup, nampak macam cupcake, tapi bahagian tengah dia still cair..Yummeh..
Huhu~ takde gambar sebab aku super bizi isi perut...Yang dok ambil gambar-gambar ni semua pun bukan aku ye...My zawj and Firdaus yang dok snap gambar..hahaha..



Ma, Ayoh & Firdaus

Acat's family

Adam & Amna

The four of us

My zawj, tukang belanja...


Me....tukang makan..hehe..Tengoklah pinggan penuh makanan..huhu~

Faheem, si penghibur...Main je yang dia tahu...

Adik Faqeeh, tengok je lah kami makan ye...Awak underage..belum boleh makan lagi...Minum susu ummi je sampai kenyang...


Ya Allah...tengok muka Faheem ni...Sangat mischievous...hehe..

Permata hati ummi..

Masa last round intai-intai dessert, ada macam-macam jenis kek..Telan air liur tengok, tak tahu nak pilih yang mana. Nak ambil semua, perut dah super penuh macam nak explode dah...Suddenly my zawj suruh ambil something..Kek ke? Yang mana satu?
My zawj cakap...Yang tu....pointing kat cake's deco..Siap pesan suruh ambil elok-elok jangan bagi patah...

Ni lah dia...The Queen of My Heart..
Nak suruh aku pose dengan benda ni rupanya..
Hehe..

Dengan Ma sekali...Of course la Ma first ranking queen in his heart...Then baru ade aku..teehee..
Amboi masamnye muka Faqeeh..Geram tak dapat makan ler teww..

Perut dah kenyang, hati sangat senang...
Jom balik..

Amira...Muka tahan tidur..

Sebelum chow, ambil gambar bukti lagi...huhu~

The mommies


Abang adam and Faqeeh...Dah nak sama dah muka..

Masa nak balik, dia bagi this cookies for mothers only
=P


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015