Monday, July 1, 2013

29th June 2013 - He is Two





Last Saturday marks Faheem's 2nd birthday..ikut kalendar Masihi lah kan...

 Alhamdulillah...it's been such a wonderful 2 years having you as part of my life (plus another great 9 months carrying you around in my womb)...You are one of the greatest gift that Allah has given to me...Subhanallah, what an awesome person you are. Ummi doakan Faheem jadi mukmin yang soleh dan bertaqwa, dikurniakan kefahaman agama (Allahumma faqihhu fiddin wa'alimhu ta'wil), dikurniakan peribadi dan akhlak yang terpuji, sejahtera dunia dan akhirat.. Ummi sayang Faheem, Lillahi ta'ala...
 
Petang Jumaat sebelum balik kerja aku teringat nak buat something for Faheem.
Cepat-cepat google image choo-chho train, pick the nicest one (kat mata aku la kan...), edit here and there, tambah nama je pun...Pakai paint je..hohoho...Print dan swooosh..balik rumah dengan excited nak deco something for Faheem...
That night lepas Faheem went to sleep, aku pun mulakan operasi...
Just a simple decoration...Gunting ikut shape choo choo train tu, then buat pennant banner. Semua pun barang yang memang available kat rumah...
Alhamdulillah, siap pun my simple birthday decoration for Faheem...

 Happy yang teramat sangat bila Faheem super excited dengan hasil kerja Ummi yang tak semenggah tu..
Sebab Faheem memang suka choo choo train dan segala jenis transportation...
Look at his face...
Subhanallah, syukur Alhamdulillah..
Tak terucap perasaan aku masa tu..
Seeing how happy he was..

There is no celebration ke ape..Last year pun kami just belanja the whole big family of ours makan dekat Tupai-Tupai..A simple treat, with a simaple cake...

Cuma malam tu, we had a dinner outside. Makan dekat Secret Recipe near our house.
We ordered this...Ni lebih kepada Ummi's & Abi's sumptuous dinner..Ngee...Suap kat Faheem gak..

Then ambil one slice of cake..Choc mud for Faheem.
Birthday boy dengan ummi...


Ummi yang taak haloba order another 2 slices of cake, tapau..Strawberry vanilla and Absolute chocolate...Yummehh..

Adik Faqeeh ni jadi pemerhati kehormat je dulu eh...

  Haisssshhh...Faheem is really a big boy now..


 
Sweet and cunning.

Petang Sabtu tu, we were thinking of buying a present for him.
Dah bawak pergi kedai, tengok-tengok...
He really likes it..
Tapi ummi kurang berkenan for some reason...
Tak banyak choice.
Tunggu stok baru sampai, kite beli ye sayang..

Yeah...he likes it so much that he cries when we didn't buy it for him..
Looking at his sad face, aku yang bergenang airmata..
Faheem, it's not i'm breaking my promises..But Ummi and Abi wanted to give something better for you..Just as what you want, but slightly better..
Tunggu ye..Dah sampai stok baru kita pergi tengok, and you choose for yourself..


2 comments:

  1. Happy birthday Faheem!
    Sedih kan bila tengok anak nak something tapi kita tak boleh nak bg atau pilih untuk tak bg. But be strong! :)

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015