Friday, October 25, 2013

Faqeeh: 10 Months


He is 10 months already..
Alhamdulillah membesar dengan sihat walau tak berat..
Dua beradik ni sama je trend, ringan badan..Moga-moga ringan tulang juga boleh tolong-tolong ummi dan abi ye..hehe~

10 bulan adik Faqeeh, Alhamdulillah masih fully breastfeed..
But no longer exclusive breastfeed..
Adik selalu mengamuk bila tengok orang makan dan habis dicapai semua makanan dalam pinggan.
Coklat dalam tangan abang pun adik boleh rampas.
Adik memang terrer..
Mula-mula bagi secubit dua..Tapi selalu baru kemam yang dalam mulut, adik mengamuk nak lagi..
Bagi kurma, diam sekejap. Sedap lah tu, manis-manis...

Sheikh Faqeeh...Kalau orang berzikir nak tidurkan dia, dia pun ikut zikir sama...

Alhamdulillah, Faqeeh dah boleh jalan..More than 10 steps dan dah semakin rajin berjalan.
Berkat usaha abang 'paksa' adik bertatih..
Alhamdulillah...

Manja kededek ummi ni. Tak boleh ummi hilang dari pandangan, nangis macam kena pukul.
Kalau ummi dekat dapur, dia dekat depan, terpisah dengan pagar pun tak boleh. Menjerit sakan lah dia sampai meleleh-leleh airmata, basah jeruk dengan peluh..Beria menangis sampai ummi dukung..

Suara pun boleh tahan. Pitching tinggi. Pakat lawan jerit dengan abang ni...

Alhamdulillah...Syukran Ya Allah..
Moga anak-anak ummi jadi anak soleh yang bertaqwa serta bermanfaat kepada agama..In shaa Allah, Ameen..

1 comment:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015