Thursday, March 20, 2014

4th Anniversary Dinner : Flora Kafe........Again !


Last year punya wedding anniversary, ngam  ngam je aku baru abes pantang.
We had an anniversary dinner at Rennaisance Hotel. Just the two of us.
My zawj arranged everything.

This year, aku berfikir-fikir jugak nak celebrate kat mana..
Tapi weekdays, macam susah sikit..
In the noon, text dengan boyfriend halal. Dia tanya nak makan kat makan.
I suggested FK again..
Dia macam...sana lagiii?
Fikir last minute memang blur..huhu...But I told him that last time makan ramai-ramai, and duduk kat belah luar. This time nak booking for event, nak mintak table belah dalam which quite romantik sikit...Bagi aku lah...
He doesn't really mind about that...Yang penting, isi perut..hihi..
Last minute punya plan..Petang tu baru gelabah nak book tempat..
Kali ni ambil pakej. Siap decoration & cake, which my zawj tak tahu pun.
Dia ingat order ala carte macam last time.
Pakejnya malay cuisine.
Asam pedas ikan, daging kicap, sambal udang, ayam goreng rempah, sayur campur sotong..
Dessert, bubur kacang hijau yang lemak-lemak lazat..
Super kenyang...Kek makan sepotong je, then bungkus bawak balik..

Layan gambar jom !


 2 out of 3 heroes of mine.


 Abang besar..



  My handsome man.... 
 The cake...

 The happy us..

  
Macam ber-candle light dinner dengan adik Faqeeh pulak :)

 Abang yang semakin jual mahal depan kamera..

Mulut penuh tengah mengunyah pun sempat nak pose jugak..  


Pictures courtesy of Flora Kafe...


The setup...Waiting for the foods..







Hmmm..I'm wearing that baju kurung whole day long..Huhuhu..
Sentimental punya pasal...
Nak jugak feeling saat nikah..kahkahkah..
Mujur baju nikah wat kurung moden biasa je..Still boleh pakai anytime, selagi muat lah...
My zawj cakap, "Syg je pakai baju nikah? Dear?"
Hihi...Kang suruh pakai betul-betul kang, nak ke???




4 comments:

  1. Wahhh... masih muat baju nikah, Baju nikah shu tergantung dan boleh tengok je la. Happy 4th Anniversary, semoga Ily dan suami kekal bahagia hingga ke Jannah.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya cafe ni ....sweett sgt kan :) Salam Jumaat Ily..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn...jatuh cinta dgn deco dia..

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015