Monday, May 26, 2014

Terjebak Dengan Pemanggang Ajaib Akhirnya


Terbeli jugak akhirnya benda ni.
Pemanggang ajaib.
Tapi bukanlah brand yang ada tulis pemanggang ajaib tu.


Takde niat nak beli pun.
Terbeli masa day trip site visit.
Ade lagi 2 orang pegawai pergi sekali.
Tapi flight balik aku yang paling awal.
Bile orang tanya nak singgah beli barang ke? Aku cakap taknak. Takut ter-miss flight. Tapi encik 2 orang ni nak beli coklat. Aku follow je sambil jeling jam. Sempat lagi.
Tapi aku memang takde nak beli apa-apa. Not even coklat.
Sekali encik yang seorang ni cakap, wife dia pesan kuali.
Dalam hati aku, nak tengok kuali jugak lah.
Sementara mereka berdua borong coklat, aku belek kuali.
Tu yang terbeli pan vantage ni..huhuhu..

Tapi setelah beli pun, berminggu jugak kuali ni terperap dalam kotak.
Kali pertama guna sebab mak mertua suruh bawak balik ikan yang dah siap perap untuk dibakar sebab tahu pemanggang aku masih suci..huhu...

Breakfast di pagi ahad, aku cuba buat pizza simple lagi mudah ni guna pemanggang..


Hasilnya...
Not so bad..Tapi terhitam sikit tang bawahnya..haha..Lama sangat kot timing..
Takpe...First attempt katanya...
Need to improvise :)


Ade mutton shoulder yang dah siap diperap dalam peti...
Hmmmm...Would be my next attempt...
Sebelum ni masak pakai grill pan biasa je...

3 comments:

  1. Hasnah pula. Sejak dh beli fryer....kuali ajaib haji ismail tue dah terperam haha. Klu x dulu.. dialah sahabat setiap di dapur setiap minggu digunakan hehe

    ReplyDelete
  2. mcm2 boleh buat ngn kuali ni! best2!

    ReplyDelete
  3. haai Ily geng PJD hehehe..ok2 nt aku nk try jugak resepi ko ni.vantage same heeeee

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015