Monday, July 12, 2010

the loss : episode 3

"Percaya kepada qada' dan qadar tu Rukun Iman kan? Kalau kite tak percaya kepada qada' dan qadar ape jadi? Kite orang Islam kan...Kite kene percaye qada' dan qadar. Semua ni ketentuan Allah. Allah tahu ape yang baik dan ape yang tak baik untuk kite. Allah baik kan. Allah tarik sekarang, mase die kecik lagi. Kalau dah 7 bulan, dah besar, lagi sedih kan...Kite kene terima hakikat.. Kalau sedih-sedih pun, kite tak dapat balik pun kan ape yang hilang.. Ade hikmahnya Allah jadikan sesuatu tu. Sem depan sayang tak payah cuti sem. Boleh abeskan master terus. Sekurang-kurangnya, dear still ade sayang. Ade sorang staff kat HQ, wife die bersalin baru-baru ni. Wife die meninggal mase bersalin, dengan anak die skali. Kalau sayang kene macam tu, dear takde sape-sape dah. Sekarang dear ade sayang lagi.. Sayang jangan sedih-sedih eh."

[thanx my dear hubby for your support..thanx for always be there for me..love u always]

"Kau sedih-sedih ni kenapa? Ni nanges-nanges sampai bengkak mate ni..watpe nak nanges? Bende dah takde. Nak wat cam mane. Kau nanges macam mane pun, bukan dapat balik. Ade orang lagi teruk tau. Ni baru 3 bulan. Ade tu yang dah 7 bulan, lagi 2 bulan je nak tunggu, tibe-tibe takde, lagi sedih. Kau kire ok la lagi. Kawan orang bape kali dah gugur. Anak first memang susah sikit. Kene jage elok-elok. Tapi kalau dah dapat yang first tu, yang kedua tu senang je. Takyah lah nak nanges-nanges. Buat bengkak mate je. Kau pun mude lagi. Bukan takleh cube lagi. Takyah nanges dah.."

[thanx along..eventhough you always harsh with me, but sometimes you got a good point to throw, even in a sort-of-mean way]

"Busu baru dapat tau. Busu tel mama after baca FB. Sori to hear it. Word won't change anything tapi Busu doakan Ili sihat and banyak bersabar ya. There is a long way ahead. Just take care of your health, be happy together with Udin. InsyaAllah there will be another time"

[thanx Busu, for your prayer and for the advice..]

1 comment:

  1. Assalamualaikum..
    Li..aku rase mcm kelu lidah...sbb aku mcm dh boleh agak...dr start kau bg msg lg..mst benda tu penting sgt kau nk bgtau aku..
    alamak..tbe2 dh ternangis..sbb aku dah rase kehilangan orng yg aku syg...sayunye rasa hati aku...=(

    Li..jauh disudut hati aku mengharapkan agar kau fikir kebaikan yg Allah nk bg...jgn fikir yang bukan2..Bersyukur sbb Allah pilih kau utk diuji...Allah nk Kau dekat dgn Dia..( Ni la yang sll aku pk bl aku sdh..huhuhuh)

    Mungkin kau lbh sdh klu aku tbe2 tnye pasal baby...nsb baik kau bgtau...klu x mst aku trus terjah tanye pasal baby kau...huhuh

    Li, aku kenal kau selama ni sbg org yang kuat dan cekal..Aku doa moga Allah mudahkan segala urusan kau dan diberikan rezeki...Truskan hidup ini dengan membawa amanah Allah...Tabah mengharungi cabaran kehidupan demi kebahagiaan akhirat...InsyaAllah..

    jgn sdh lg ye...

    Pinky

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015