Tuesday, August 2, 2011

Faheem: One Month Old

Faheem's one month check-up kat KKIA Ampang.

Weight: 4.1 kg
Length: 57 cm
Head: 38 cm
 Injection: Hepatitis B 2nd dose

Alhamdulillah. Tumbesaran sejajar dengan age. Dan Alhamdulillah juga setakat ni masih exclusively direct breastfeed. Mudah-mudahan murah rezeki Faheem and aku dapat breastfeed die until 2 tahun. InsyaAllah, Amin...

Faheem at one month old

Kaki dah kuat menendang. Tangan pun dah takleh diam. Time nak change diapers asek nak bergelut. Sometimes mase nk BF pun terpaksa bergelut dengan die.
Sangat kuat menyusu. Alhamdulillah. Sometimes, tak sampai 2 jam, die dah demand lagi. Dan of course, membuang pun same banyak la. =P
There's a couple of time yang die berjaga malam nangis jerit-jerit. Serba tak kene. Bagi susu taknak, change diapers, sapu minyak panas. Semua tak jalan. Bergilir-gilir orang dukung dari ummi, abi ke maktok dan tok ayah die, still nanges. Kata Mama, "kawan" die kacau. ? ? ?
Most of the time, die sangat baik. Diam je, tido. Kalau mate celik pun, diam je. Malam pun just jaga untuk menyusu. Itu pun bunyi okk ekk okk ekk je. Mujurlah ummi die sedar. Kalau tak kelaparan la die.

Semoga Faheem membesar dengan sihat dan cergas and jadi mukmin yang soleh. 
Amin



Scrapbooking at WiddlyTinks.com

3 comments:

  1. sekejap je kan sebulan..bila tdo xmcm baby sebulan,mcm da besarla faheem ni,hehe!

    ReplyDelete
  2. sebulan dah faheem...2 bln nnt br jumpe kawan ye...hihi...

    ReplyDelete
  3. yun: aah.rase sekejap je mase berlalu. baru sebulan rase mcm faheem cpt je besar..

    anne: hehe..faheem ckp "cepatla geng. join faheem jom.."

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015