Tuesday, September 13, 2011

You Melt My Heart Away

Aduhai Faheem
Cair hati Ummi

Manisnya senyum
Gelak pun dah mengekek dah
Sengih memanjang
Bila senyum, lesung pipit..makaih...tamaknya
Orang lain lesung pipit sepasang. Faheem dua pasang
Mulut dah mula bising nak bercakap
ha-ha-ha
Kadang-kadang macam bunyi burung hantu pun ada
Bila Abi berzikir or mengaji, Faheem pun nak ikut sama.Ternganga-nganga mulut
Sesekali beserta bunyi
Galak sangat
Dengan mata bulat, tangan terkapai-kapai, kaki mengayuh
Aduh....

Tangan pun dah mula masuk dalam mulut
Dah pandai menggenggam dah


Kaki?
Toksah cakap la.
Kuatnye menendang, menolak-nolak badan
Elok-elok Ummi letak atas toto, center position, tibe-tibe kepala dah kat hujung toto dah
Kadang-kadang berpusing macam kipas heli
Tibe-tibe je 90 degree pusing


Today marks another achievement
Faheem da boleh pusing into crawling position
Rasanya minggu lepas lagi dah pusing
Sebab before tido, letak faheem position lain
Bangun pagi tengok dah meniarap dah
Ingatkan Abi yang tukar
Pagi ni witnessed sendiri
Faheem stumbling in crawling position
kelakar je tengok die
tapi tak sempat nak snap picture

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015