Wednesday, October 12, 2011

Terrible Tuesday

Dah hari rabu baru nak post pasal Tuesday. =P
Semalam had to off-day lagi. Monday cuti sebab Mama ada check-up, so no one to look after Faheem. Haruslah Ummi yang kene korban cuti sebab cuti Ummi banyak lagi. Aku sangat suka lagipun bercuti-cutian melayan kerenah si kecil.

Merry Monday with Little Faheem
Received a phone call from faculty.
"Puan ade satu subjek lagi this semester kan which is dissertation. Dah buat online registration untuk supervisor?"
"Online registration? Saya dah buat registration subjek. Tapi tak tau pulak pasal registration untuk supervisor. Before this fill in form je kan?"
"Starting from this semester kite dah buat online registration untuk supervisor. Harap puan dapat register cepatlah sebab esok last day."
"Esok?" danggggg~
"Ye puan. Dan system cume boleh access dalam UiTM sahaja. So, puan boleh datang ke kiosk di tingkat 7 untuk buat online registration"

Yeah...aku sangat suke kelam kabut begini. Hehehe..Lepas bersalin sangat bersenang-lenang, lupe ada urusan yang belum selesai. Bahagia macam dah boleh terus grad. Kahkahkah..Memang lupe daratan. 
Makanya semalam aku mengkelam-kabutkan diri di UiTM Shah Alam untuk settlekan pasal dissertation & so forth. 


The Terrible Tuesday
Mission, nak register supervisor. Tapi......siape supervisor aku???? Sebelum deliver ade jumpe this one lecturer. Dah discuss a bit here and there dengan die. He gave me 3 options of title. All of it are lab-work. Being a fully bf mommy, aku malas nak renyah-renyah masuk lab. Of course I can only pergi lab on weekend. Ohh...gone my quality time with little Faheem..Then nanti kat lab nak curi-curi masa pumping lagi and where the put the ebm???


Hunting for supervisor..Pening..Last resort, try call this one lady lecturer. Her quota actually dah full, but she made a memo for admin to register me under her supervision. Hah..Alhamdulillah. Settled one thing.


Next.....yuran.
My bill takleh generate. I have viewed the bursary web a few times. No latest payable bill. Tak yah bayar bill ke aku ni? Tapi dapat message saying that I have the possibility to be listed as stripped-off status. Gggrrrrrr..Tanya kat admin faculty, they can't do anything about bill. I have to contact ipsis. Adehh...Camne nak gi ke ipsis?? Then try check kat kiosk at level 7, eh...dah generate dah...Takyah gi Ipsis..But, last day for bill payment is 12th October 2011..Yeay..another rushing...

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015