Saturday, December 31, 2011

Faheem: 6 Months Old

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Alhamdulillah. My baby boy is 6 months old already. 6 months check-up: berat turun sikit. From 6.8kg to 6.4kg. Height 65.5cm.

Risau jugak bila berat turun. Tapi alhamdulillah, he is active. Sangat aktif. Sometimes tak terlayan dibuatnya. Nurse cakap it's ok. Since dia da start lasak. Turun sikit je.

Now Faheem sangat kuat minum. Selalu 4 x 3 oz per day (siang), malam direct feed je. Sekarang ni, sehari 6-7 x 3 oz. 

Faheem dah tumbuh gigi masa 5 bulan setengah. Ni dah keluar lagi seketul. Asek nak menggigit je la sebab gusi gatal. Alhamdulillah dia tak demam bila tumbuh gigi.

Sangat happy duduk dalam walker. Die memang suke bile dapat berdiri. Mula la berjoget-joget.


Within this month, die menyulur and now da start merangkak. Kalau menyulur pun da laju semacam, merangkak tak tau la nak cakap camne. Masa mula menyulur tu, buat fort dengan bantal so that die main dalam area fort tu je. Sekarang ni jangan harap la die duduk diam dalam tu. Kejap je dia dah panjat.Hai...cepatnye anak Ummi ni besar..

Dah start bagi dia solid food since susu alone macam tak cukup je. Tapi bagi solid pun, minum susu still banyak jugak.


3 comments:

  1. kejap je kan dah besar kan li...fariq pon dah 4 bulan. menyulur tu ape li? hihi... x sabar nak letak fariq dlm walker gak.

    ReplyDelete
  2. hihi..tu la..haish..sekejap je da besar. Rase mcm baru je bersalin..tbe2 da merangkak.

    menyulur tu mcm merangkak, tp die x angkat badan. mcm combat.

    ReplyDelete
  3. oooo...hari2 tgk fariq pon ckp.."dah besar dah anak aku"...

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015