Monday, April 23, 2012

Lexis, Port Dickson: 5-7 Feb 2012

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Entry ni lame terperuk as draft..Draft pun, title je ade. Content zero..Reason why, nak kena choose and edit gambar dulu. Banyak sangat. Letak one by one nanti dah jadi macam digital photo album pulak. Letih nak scroll tengok gambar..Huhu~

Hokeh..This is one of the mission to clear up our SIVC points. Rugi kalau tak guna..Hehe~ Masa redeem point untuk Sunway Resort Hotel hari tu ajak family on hubby's side. This time, bawak my side of  family pulak..Adik je tak dapat join sebab ada program kat PSIS. Next time pulak ye Busu Adik..

Family vacation at Lexis, Port Dickson. Formerly known as The Legend Water Chalet. Tapi tak dapat book water chalet sebab dah full. So, dapat tower unit pun ok lah..Aku book 2 + 1 rooms since there are 8 + 2 of us. 8 adults and 2 infants. 2 + 1 tu sebab at first hubby book untuk 2 rooms je for 3D2N. Then tengok ada lagi points. So, tambah lagi 1 room for 2D1N je sebab that's the only points left. Itupun kena tambah RM sikit.

Bilik sangat spacious. As you enter the room, terus jumpa bath tub hokeh..Then only jumpa beds. Bath tub dia luas. The topmost pic is what you will see as you enter the room. Bathing area. Middle pic is the room layout. Spacious kan...Bottom one is the bedroom. There are two queen size beds. Still, banyak lagi space untuk Faheem dan Iris explore..Memang luas and sangat comfy.


Just arrived. Faheem and Iris dah macam model. Asyik snap gambar budak kecik dua orang ni je. The center of attraction.



This one nak keluar for dinner. Both the models are wearing sweater made by MakTok..Sweet je kakak Iris tolong betulkan sweater adik Faheem.. The middle pic tu memang showing the joyah's side of them.huhu~ 


Berjalan-jalan di night market.


Kakak Iris tolong push stroller adik Faheem..
Iris: Kakak bawak adik jalan-jalan ye..orang lain sibuk shopping...
lol


Our sweet little family


Abi and Faheem


Love..
Us at Teluk Kemang beach


Us..The big family..Bangcik is missing.

Ok, since dapat tower unit je..So, hanya mampu mengintai water chalet with private pool Grand Lexis dari atas. Mama cakap next time bawak Adik, book Grand Lexis pulak..InsyaAllah..Boleh berendam 24-hours..hehe..


When will be next family vacation???
Hmmmm...

2 comments:

  1. best gak bilik die eh.. bape ye rate die ili?

    ReplyDelete
  2. jue, klu tower unit ni rate die rm300 klu x silap.. tp klu dpt water chalet or grand lexis yg ade private pool tu lg best...huhu..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015