Monday, June 18, 2012

Punca Susu Merudum


  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

There are many reasons for dropped milk supply. Antaranya adalah tidak memenuhi konsep demand and supply, faktor pemakanan, faktor kesihatan dan sebagainya..

Aku taknak elaborate semua tu. Kalau tanya Enchek Google, mesti ada macam-macam jawapan.

Punca susu aku merudum?

Ada yang dah dapat mengagak dan ada yang memang dah tau.

Puncanya adalah

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

I am expecting again
Alhamdulillah, it has been 12 weeks+ already.

EDD
26th December 2012





By the way. aku dah stop pump kat office sebab hasilnya adalah sangat tidak memberansangkan plus that aku asyik terkejar-kejar, busy dengan kerja yang tak menentu. Kat rumah, kadang-kadang aku bf jugak Faheem. Tapi selalunya just untuk melelapkan dia or to ease him down while hubby bancuh susu. Faheem suka nak mengempeng eventhough baru lepas habis minum susu sebotol. 

I guess, there is nothing to regret. Memang ade sedikit sedih dalam hati aku sebab tak dapat bf  Faheem sampai 2 tahun. Entah macam mana air mata aku boleh bertakung masa aku reveal kat one of my biras that aku dah campur FM untuk Faheem. I thought she did not realize, but somehow, dia tegur aku "Sedih eh? Takpelah, bukan rezeki Faheem. You have done your best." 

I believe, Allah have better plan for me. Being pregnant again is such a blessing for me and hubby. I should be grateful and thankful to Allah for such a wonderful gift and all the great things that had happened in my life rather that sighing and crying for a tiny loss.

Syukran Ya Rabb..

Ehemmm..I hope you folks didn't realize that there will be only one year gap between Faheem and his adik [kalau ikut tahun]..hahahaha..

Rezeki..





Published with Blogger-droid v2.0.1

8 comments:

  1. wow, congrats Ily!!!! take care ya =)

    ReplyDelete
  2. li.. same ngan akak aku mcm tu gak.. nyusukan anak pertama tetibe preggy anak ke 2.. die ckp kat anak nye mira.. ibu mintak maaf.. ibu tak dpat susukan mira lagi.. ibu nak susukan mira smpai 2 tahun tapi tak boleh.. ibu sedih.. so terpakse la bg susu botol... hehe...

    ReplyDelete
  3. Thanx dina & ieza.

    Awe: huhu...ayt yg same aku ckp kt faheem...Alhamdulillah Faheem x cranky & x memilih susu. Maybe die faham n xnk susahkan hati ummi&abi die..hehe..

    ReplyDelete
  4. ily.... congrats. take care dear. best pulak dengar ramai mommies preggy for the second time. How i wish the same thing too...

    ReplyDelete
  5. iliyyy....nape aku br tau nih... happy for u. Congratz...
    btol li mmg sedih bile xleh bf kan...smlm susu sgt2 merundum x tau mungkin sbb aku demam ke ape..aku risau giler hafiy ngamuk time menyusu kalo susu xde. pagi aku pam dpt 1oz, pastu aku gi kelas, ptg aku pam gak dpt 1 oz...mlm abis kelas aku pam gak dpt 2.5 oz...sedih giler...menangis mcm putus cinta dah...huhu. harap hari ni ada lebih rezeki utk hafiy

    ReplyDelete
  6. Shu: thx dear..insyaAllah ade rezeki saqlain jd abg...hehe...

    Anne: huhu...been keeping the news to myself n close family as usual..even biras2 pun br je tau..
    Hmm..maybe sbb ko letih kot...sbb tu susu drop..sbb sblm preggy blk, bile aku stress dgn keje n letih sgt, susu akn drop..hopefully urs will be back to normal....semoga murah rezeki hafiy...

    ReplyDelete
  7. congrats..try your best after this

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015