Tuesday, July 3, 2012

29th June 2012: Faheem 1 Year Old

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Alhamdulillah.
Muhammad Faheen Afif has turn one.
I am thankful having such a great son.
He is simply so lovely, adorable, cheerful, playful, joyful, clever
Syukran Ya Allah.

Alhamdulillah, he is growing up well. Sihat walafiat.

Mulut adalah sangat petah bercakap dalam bahasa yang Ummi and Abi belum dapat tafsirkan. Sometimes bila cuba nak faham directly apa yang keluar dari mulut dia tu, nak tergelak je rasa.
Sangatlah peramah tegur orang, senyum sengih kat orang sampai semua orang pun nak dukung dia sebab geram. Sengihan paling cute of course la bila nampak kakak cun lalu or duduk dekat dengan dia..huhu..Anakku pandai jual senyum..

Berjalan setakat ni baru 2,3 langkah. Lepas tu berusaha cari nearest support or simply duduk je. Ade one time berjaya jalan 4-5 langkah. Bila Ummi bersorak tepuk tangan, Faheem terkejut pastu terus capai meja. It's ok. Learn slowly. Yang penting sihat.

Memanjat dah tahap expert dah kot. Habis segala ceruk dia explore.




Ligat dan cerdik sungguh la anak bujang aku yang sorang ni. Tu dia panjat sendiri tu. Bertuahlah anak. Siap posing cool lagi. Huhu..

Sempena Faheem setahun ni, 
Ummi doa semoga Faheem jadi mukmin yang soleh dan bertaqwa, berperibadi mulia, dikurniakan akhlak terpuji, sentiasa di bawah lindungan rahmat & barokah Allah SWT. 
Amin.

Inilah doa Ummi everyday. 
Ummi tak mintak Faheem jadi manusia paling kaya di dunia, Ummi tak mintak Faheem score straight A's dalam semua exam, Ummi tak mintak Faheem kejar title manusia paling genius dalam dunia. Ummi cuma harap Faheem jadi mukmin yang bertaqwa, sentiasa mendapat keredhaan Allah SWT di dunia dan akhirat.


Owh...Faheem dapat birthday present. Tapi bukan dari Ummi and Abi. huhu..

Faheem with his present




Present ni Maktok + Makngah + Busu Adik yang bagi. 
Tenkiu Maktok, Makngah Busu for the present. Faheem suke sangat...


Ummi and Abi bagi ape?
Kasih sayang yang tiada penghujung. hehe~
Aci tak???



Published with Blogger-droid v2.0.1

6 comments:

  1. hepi besday to Faheem...doakan semoge terus membesar menjadi anak yang soleh dan tinggi akhlaknyer..aminn..:)

    ReplyDelete
  2. hello fahem! happy birthday to you!

    ReplyDelete
  3. hepi besday Faheem... smoga jd anak yg soleh, yg sentiasa mendoakan ummi & abi, jd abg yg baik k..amin

    ReplyDelete
  4. Hepi besdei Faheem... Muge dah besar jadi jadi hamba Allah yang baik.anak yang baik..Abg yang baik..Suami yang baik..Amin..Aci tak doa cmni? hehe... Semoga sentiasa dalam rahmat Allah untuk korang sekeluarga.. ^_^

    ReplyDelete
  5. comelnyerr dia

    makneng follow sini
    jom follow makneng

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015