Wednesday, July 18, 2012

Untungla Faheem

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Untungnye anak teruna ni. Bila keluar shopping, Abi excited pergi kat baby and toys department. Seronok memilih toys and baju untuk anak teruna dia. 

Gambar kat atas tu hasil rembatan kat Giant hari Sabtu lepas. Padahal masuk Giant tu takde nak beli ape pun, Just nak pusing-pusing je. Huhu..Dalam banyak-banyak tu, cuma kolam tu je yang aku capai. Itupun Abi suruh pilih yang macam dalam gambar tu. Kalau tak aku amik je jenis yang lagi satu yang tak payah nak pump angin.

Tengahari, round jalan TAR cari baju raya untuk Faheem. Pusing punya pusing, dah tawaf keliling Jalan TAR tu, last destination baru jumpa apa yang kami cari. Sedangkan last destination tu kedai terawal yang kami jumpa masa sampai kat Majid Jamek. Saje nak suruh tawaf dulu. Ni baru shopping baju raya untuk Faheem je, Ummi ngan abi takde lagi.

Hari ahad, pergi One Baby World sebab nak cari botol susu. Maktok Faheem komen botol susu kecik. Faheem minum banyak sekarang. Maktok suruh beli botol besar sikit. So, capailah botol Tommee Tipee pack of 2 yang 9 oz punye. Pastu, sempat capai stokin 3 pasang sebab stokin kat rumah sume dah kecik.

After that, pergi Festival City Mall pulak. Niat memang nak cari seluar untuk Faheem. 4-5 buah kedai masuk, hasil rembatan adalah 5 helai seluar untuk Faheem SAHAJA.

Nothing for both Ummi and Abi.

A week before, pergi Manjaku nak cari hamper untuk our neighbour. Dah dapat hamper, sempat belek-belek baju untuk Faheem. Dapatlah 2 helai t-shirt.

Bertuahlah Faheem. Tak minta apa-apa pun dapat macam-macam. Soon, bila dah pandai minta, tak tau lah macam mana. Sekarang pun bila berjalan nampak belon/bola, mulut dah muncung, tangan dah tunjuk-tunjuk,..huhu~


Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

  1. beshnyer..!!! selalu aty jer yang beriye beli menan anak..asben tak de pon dengar die yang ngajak beli...hurrmm...

    ReplyDelete
  2. hehe~ ikut mood hubby. Tapi selalunya kalau lalu baby dept, mmg die yg excited lebih. Untuk anak, sume pun boleh. Tapi kalau ummi yang nak beli something, kena soal siasat mcm polis dulu baru dpt green light. huhu~

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015