Thursday, September 27, 2012

Baby Checklist


 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Browsing through the baby checklist...
What to buy eh?
Hmm..mati akal jap...
Checklist ni pun aku bukak balik checklist zaman bawak Faheem dulu..
Masa anak first memang lah berkobar-kobar macam semua benda nak beli..
Tapi tak semua pun aku beli..
Bila anak kedua ni macam mati kutu..
Hubby dah tanya bila nak shopping barang baby..
Aku jawab nanti.
Mungkin sebab tak tahu gender lagi, so mood nak membeli pun tak datang lagi..
Agak-agak kalau tau yang dikandung ni baby girl, mungkin aku shopping bagai nak rak..
huhu~
Tapi aku sendiri yang kononnye nak surprise..
Rasakan..

Tapi, kalau dah tau through scan pun, belum tentu yang keluar tu sama macam yang scan..
Semua kan kuasa Allah SWT..
Banyak je kes masa scan nampak girl, bila lahir ada 'bird' pulak..
Kata orang kalau scan nampak boy, memang confirm boy.
Tapi, ada jugak kes yang scan nampak boy, tapi yang keluar girl..
Hmmm...
Ciptaan manusia tak dapat menandingi kuasa Allah SWT kan..
Jadi, aku berserah pada takdir dan rezeki Allah.
Andai ditakdirkan adik Faheem ni girl, aku bersyukur sebab dapat sepasang.
Andai ditakdirkan adik Faheem ni boy, aku bersyukur jugak sebab Faheem ada geng bas sekolah.
Lelaki atau perempuan, ia tetap anugerah dari Allah.
Rezeki yang tidak terbanding harganya.


3 comments:

  1. kan ily, shu pun tak kisah gak kalau ada rezeki for 2nd pregnancy nanti. alasannya sama macam ily gak.
    Keputusan scan pun tak leh nak cayer 100%, macam kawan shu punya pengalaman, masa pregnant, scan baby boy, bila kuar girl. Husband dia siap tak mo ngaku tu anak dia. funny ar.

    ReplyDelete
  2. yr lah..kawan aty 3 kali scan kate baby boy..scan kat tempat lain2 lak tu..sekali keluar baby gurl..:)

    ReplyDelete
  3. Shu & aty: tu la..lgpun, takut klu scan nmpk girl, nti mengharap sgt, excited terlebih, shopping pun sakan...skali kua boy, mmg frust la...tgu dh deliver kot br shopping beria...hehe..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015