Tuesday, September 4, 2012

Celebrating Faheem's 1st Birthday


 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Entry dah basi..Lame sangat terperam. 2 months passes by. Huhu...

7th July 2012

Actually, aku and hubby takde plan pun nak buat birthday celebration untuk Faheem. Memang taknak buat.
Tapi, kebetulan masa birthday Faheem, aku baru dapat tunggakan gaji. Aku memang ada niat untuk belanja family makan once dapat tunggakan. So, decided to have a family treat with small birthday celebration. Birthday celebration tu sampingan je. Treat ni pun, a week after Faheem's birthday.

Since it is a last minute call, trying to find tempat yang dekat dengan rumah and senang nak book. We opt for  Restoran Tupai-Tupai Ampang Waterfront. Ambil steamboat buffet package.


My side of family semua ada. Hubby's side, family Hadi je tak dapat join since Kak Ita baru habis pantang. Nak postpone, takut duit habis guna beli benda lain. So, proceed je.

Memandangkan our nephews and nieces have grown in numbers dan semuanya sedang ligat, we opt for VIP room. Kalau open space, tak menang tangan nak menjaga. Huhu~ VIP room ni can cater for 20-30 pax at one time. No extra charge. Just based on who book the room first. Kalau kita book for 20 pax, and the room memang kosong time tu, dia memang akan terus offer VIP room. Dalam VIP room ni dah hiruk pikuk asyik terjerit-jerit, kalau open space tak taulah macam mana.

Bacaan doa by Ayoh (yang depan sekali)
  

The nephews. Faheem pun tadah tangan aminkan doa Tok Ayoh.

The cake. From Secret Recipe.

Faheem ke Ummi yang potong kek?
Lepas je Faheem potong kek, laju je Adam (the one next to Faheem) capai pisau..."Adam pulak"..and terus potong kek. Masa birthday Thaqif pun macam tu jugak. Hehe...

Adam and Shahmie.

 Sempat lagi susun kerusi buat macam train ride. Aku tak perasan pun bila dierang buat ni. Cute =P
Yang depan sekali Qistina, followed by Shahmie, Afiq, Adam, Amna and lastly, Poksu.

 Actually ada lagi few more photos. Tapi aku tak sempat nak collect dan upload. Ni pun aku ambil dari FB biras aku. Huhu~

2 comments:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015