Wednesday, August 29, 2012

2nd Pregnancy: 3rd Check Up at 23 Weeks


 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alb: N
Gula: B
Hb: 12.1
Weight: 48.5kg (+1.5kg)

Refer doc for last (2nd time) BSP result. Doc cakap result ok.
Then aku tanya kalau result ok, next macam mana? Still kena repeat BSP?
She replied, kalau ok, still kena repeat BSP every 3 weeks sebab dah detect GDM. Kalau ada satu reading tinggi, kena repeat balik the following week or in 2 weeks time. Kalau ada dua reading tinggi, terus refer hospital.

Ok, maksudnya aku still kena repeat BSP. Tapi this time around I requested to do it myself since mama got the gadget. Malas nak ulang alik klinik. Banyak masa terbuang macam tu je.

Bila jumpa nurse, nurse cakap kena repeat BSP 2 minggu. Doc cakap lain, tulis lain. Huhu..So, sepatutnya my 3rd BSP should be on 28th August. Hari aku pergi check-up ni. Hehe...Postpone 1 hari. Today aku wat BSP sendiri..Cool~

Then doc bagi surat refer to Hospital Ampang. Kena set appointment dengan pakar just to monitor baby's progress. 

Hopefully everything is going to be fine.
InsyaAllah, Amin..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015