Friday, November 16, 2012

Jatuh Cinta

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Owh seriously..Aku tak boleh control nafsu membeli barang untuk si kecil, be it untuk si abang or si adik..
Hari tu baru je cakap no more shopping untuk si adik until delivery.
Tapi semalam terbeli lagi benda ni.


Muslin square yang sangat best. 
Kain dia lembut dan besar as compared to normal muslin square or kain napkin.
Hari tu dah beli 1 pc dekat OBW. Tapi very limited choice.
Semalam pergi Manjaku Ampang Waterfront, terjumpa pulak yang ni. Aden + Anais Swaddle Plus set of 4.
3 printed plus 1 plain.
Ada  this animal prints, pink scheme, blue scheme and green scheme.
Yang pink, blue and greem scheme, the prints sama je. Cuma warna je yang berbeza.
Since the gender is not confirmed yet, aku opt for this animal prints.
Lagipun animal prints ni lagi comel dari the other prints.
See the cute prints.
Left to right: Plain, Monkey, Girrafe, Lion & Elephant.
Yang elephant tu beli kat OBW.


Last time aku guna kain bumble bee untuk bedung Faheem. Kain flannel. A bit tebal dan panas. Berpeluh-peluh Faheem dalam tu. Kesian dia. Pastu aku pakai kain napkin biasa je. Tapi agak kecil.
Bila jumpa Aden+Anais ni, memang terus terpikat. Sebab kain dia memang super lembut.

With that, second reminder for my own self...
Enough shopping.
huhu

Published with Blogger-droid v2.0.1

10 comments:

  1. bestnye...kain bedung lain kecik arr...susah nak ikat. corak tu je ke ade li...shopping utk si kecik tu mmg best...asyik je utk die. Bleh tak nak start shopping skrang? hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la anne..kain bedung lain kecik, sekejap je dah terbukak.
      Yang ada kat Manjaku AWF tu 2 set corak. Yang set animal prints ni dgn lg 1 geometric prints. Stripy, polka dot dgn star. Yg geometric prints tu ade 3 choice of colors. Blue, pink & green. Branch Manjaku lain x sure.
      Boleh je nak shopping skg..hehe~

      Delete
  2. Ily, last time swaddle Aden&Anais ni laa yang membedung ZA for 5 months... very good and very big! Senang hati nak gulung2 anak, nak simpul pun knot tu susah nak terbukak bila baby struggle nak kuar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really...waaa...since i got a positive testimony on this, x regret ah beli..tp mmg sdp la kain die. Super soft...mmg jatuh cinta sgt2.. hehe..

      Delete
  3. bape hengget ili..aduh rizq da besar ni best2 lak brg baby..nk preggy lagi la..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm.. x ingat la rini...resit tah ke mana dah..main swipe je hari tu..huhu~

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015