Wednesday, December 19, 2012

Seven - Feels Like Heaven

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Still in counting mode..yikes!

Why does it feels like heaven then?
I am taking unplanned leave until delivery.
Call my boss at 7.30 a.m. telling him that I am taking leave.
He said ok, take care.
Yeah..
So I can cuddle with my sweet little boy.
Huhu~

Sungguh dah tak gagah nak pergi kerja.
Jalan dah kengkang, lagi huduh dari penguin..
Penguin jalan comel lagi..
Speed dah tak boleh reach 5km/h.
1km/h pun belum tentu.
Terkedek-kedek macam lori balak yang overload mendaki bukit.
Tapi lori balak turun bukit laju.
Aku ni, naik turun tangga, sama je slow.
Dan sangat lah sengal dan senak di "bawah sana"..
Bila nak tukar posisi duduk or baring, Masha Allah, slow motion..
Contraction masih on-off, main-main.

Masa Faheem dulu, tak sempat nak rasa macam ni.
Masih gagah pergi kerja bergelak ketawa jalan laju-laju.
Later that night terus admit labour room..
Bila inform dekat officemate the next morning yang aku dah selamat bersalin, masing-masing terkejut.
Tak merasa lah jalan kengkang macam ni.

Hikmahnya, sakit tu kan kafarah dosa.
Pasti banyak dosa yang aku lakukan dalam sedar atau pun tidak.
--sobs--
Ampunilah dosa-dosa hambaMu ini Ya Allah


Sesi melayan Faheem sebelum bersalin..
hehe..
Thanx to aunty Qidah & Uncle Eim & Uncle Pablo (kawan Abi) for buying Faheem these wonderful books.
Ummi tak dapat terjah BBW, so kirim kat orang je.
huhu..
Tapi Ummi belikan Boboi Boy untuk Faheem..


Tapi buku seketul ni dah selamat menjadi mangsa kekahan Faheem..hohoho~

Dan, adding to his list of injuries, pecah bibir for third time..
Kali ni kena kat bucu kerusi.
Menangis tak sampai seminit, pastu tengoklah aksi dia..
Macam tak sakit..
Oh! My boy..





3 comments:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015