Sunday, December 16, 2012

Ten

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Yeah...keep on counting...
Alhamdulillah, dalam menghitung hari menanti kelahiran si kecil, masih dikurniakan kekuatan untuk mencari ilmu...
Syukur Ya Allah..
Hingga saat ini aku masih mampu untuk solat berdiri seperti biasa...
Tak terasa pun macam ada pertambahan loading walaupun point of gravity dah berubah..hehe..
Ya Allah, semoga dengan kesihatan dan kekuatan yang Engkau berikan ini tidak menjadikan aku manusia yang leka, alpa dan lalai dalam menjalankan kewajipanku sebagai hambaMu...

2 hari lepas mimpi ke Big Bad Wolf...
Dapat pergi dalam mimpi pun takpe lah...
Tak ralat sangat pun tak dapat jejak ke sana..
Dapat pesan dekat orang pun jadilah...
Sedar sangat diri ni bukan larat sangat nak bersesak tengah crowd..
Tapi sangat-sangatlah bersyukur Allah bagi kekuatan untuk gagahkan diri bawak perut yang sarat ni ke majlis ilmu...

Semalam di Masjid Al-Ridhuan Hulu Kelang ada Ladies Day Special..
Dari qiyam sampailah ke kuliah isya'.
Aku sampai masa Kuliah Dhuha 2 oleh Dr. Sharifah Norhayati..
Alhamdulillah...ada ilmu baru yang aku dapat...
Jumpa Ma, my MIL di sana...
Malamnya, kami ke Stadium Malawati Shah Alam pula..
Program ustaz hok sohor loni...UAI...
Sebelum pergi hubby tanya aku sakit tak? Nak pergi hospital tak?
Jawab aku, belum lagi...Mungkin baby nak dengar kuliah Ustaz Azhar dulu kot..hehe...
Alhamdulillah, Allah permudahkan dan perkenankan niat aku untuk hadir majlis ilmu..
Baby adik pun enjoy dengar kuliah...hehe..

10 hari...
Anything could happen...
Kalau ikut Abang Faheem, esok dah selamat menjenguk dunia...
Hehe...
Take your sweet time sayang..

Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

  1. alhamdulillah masih ade kudrt walaupun tgh sarat.
    apeapepun, semoga selamat semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..alhamdulillah, syukur sgt Allah bagi kekuatan walau dlm sarat..
      tq =P

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015