Monday, December 17, 2012

Nine

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Lagi sembilan hari...
Last night rasa tak sedap badan...
Angin banyak sangat...
Then terjaga pukul berapa tah, tak boleh nak lelap...
Pusing kiri, pusing kanan, duduk bersandar...
Sakit pinggang, perut keras...
Tah pukul berapa baru boleh lelap semula..
Bangun pagi, pukul 7 baru sedar...
MasyaAllah...tak sedar lansung bunyi alarm & azan...
Sesekali terasa bisa...
As usual, hubby tanya nak ke hospital tak?
Aku cakap nak pergi klinik je..

Explained everything to doc..
Doc cakap nak examine perut..
Contraction belum kuat lagi...
Doc tanya nak buat VE?
Boleh jugak...Selamba menyerah diri kena seluk..
Cuak jugak..
Alhamdulillah tak sakit..
Doc cakap baby dah turun, tapi jalan belum bukak..
Rahim dah lembut..
Should be anytime in a couple of days...
Dapat MC dua hari..

Faheem pulak super manja..
Sepanjang weekend asyik melekat dengan Abi..
Abi tengah drive pun merengek nak Abi..
Masa kat klinik tadi, bila nak buat VE, tiba-tiba pulak Faheem merengek panggil Ummi.
Tengok aku baring, dia keep on panggil Ummi & baby..
Doc pun senyum je..
Abang tak sabar nak jumpa adik ni..

Kat rumah Mama, bila Abi dah pergi kerja, lagilah nak melekat dengan Ummi.
Nak apa-apa, mesti tarik Ummi suruh ambilkan.
Suruh Ummi dukung.
Baru dukung sekejap dah rasa lain macam je sakit.
Hmmm..


“ Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau ( Allah ), maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang-orang yang zalim."


Published with Blogger-droid v2.0.1

1 comment:

  1. dah x lama tu... semoga dipermudahkan...
    tunggu update seterusnya...

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015