Wednesday, January 30, 2013

Official Submission...Finally, It's Over..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

After 2 weeks of hardship..
Alhamdulillah semalam dah submit final masters' dissertation hardbound report


Finally, it's completed.
4 years buat Masters. Gile ape minah ni..
Buat Masters macam buat PhD..Lama bukan main..
Dari bujang sampai dah beranak dua, baru complete Masters.
Dok cuti, extend je kerjanya..
Huhu~

Banyak kisah disebalik nak siapkan dissertation ni.
Not talking about those years that I have wasted, doing almost nothing..
Yang tu memang sia-sia.

I took 2 weeks to really sit down and munch every words and data.
Sebelum tu ada jugak lah usaha sikit-sikit.
Cari data, cari journal, baca journal sikit-sikit, sort data..
10% je kot dari total work to be done.
2 weeks before submission, aku cuma ada Chapter 1 dan 70% of extracted data yang still kena tapis dan polish up. Literatute review, adalah satu para je kot.
Memang rasa nak tampar diri sendiri.
And that's explain why aku kena berjaga malam, bersengkang mata sampai jadi macam zombie.

Alhamdulillah, manage to complete and present my dissertation with minor correction.

Upon correcting my report pun ade je kisah-kisah sampingan.
Tengah serabut nak buat correction, kawan aku yang sorang ni kereta langgar kerb kena masuk workshop, yang sorang lagi accident on the way nak pergi site. Double stitches on forehead.
Aku ni dah sah-sah belum habis pantang lagi.

Syukur Alhamdulillah, we manage to submit our final dissertation semalam.
Sempat juga ziarah kawan aku yang accident tu lepas submit tu..

Dan aku yang terlebih bijak ni, lupa pulak nak bawak pump.
Balik rumah cik b dah keras macam batu. Sakitnya nauzubillah..
Terus capai pump dan hasilnya....



Syukur Alhamdulilah..

8 comments:

  1. yeeyyy!!!dah abes master dgn susu yg banyakkk! hikhik....

    congrate ibu kepada dua anak... =) leh rehat puas2 sambil guling2 dgn anak masa pantang ni... =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..alhamdulillah...abes master, abes pantang...yippie yay!!!
      boleh peluk mereka ketat2, cuddle2...huhu...

      Delete
  2. Alhamdulillah...

    BIG CONGRATZ wak! :)

    ReplyDelete
  3. finally...bile turn aku plak nih... anyway, congratz my dear fren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, tq...ko lg satu sem je kan...pasni turn ko plak..

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015