Friday, March 1, 2013

CNY Trip ¦ Day 2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

10th Feb, from Kuantan to Kuala Terengganu..
This time, kenduri adik biras pulak at Kampung Losong.
Kami 2 buah kereta, kat sana nanti jumpa lagi 2 family, adik beradik my zawj.

Check-out dari homestay, Faheem tidur lagi.
Ayoh kata biar Faheem duduk dengan Ayoh, takut aku tak terhandle bila dia bangun nanti..
Bila Faheem dah sedar, tengok tu, asyik tengok Abi kat belakang sambil lambai-lambai..



Lepas makan kenduri, hajat nak jalan-jalan cuci mata kat Pasar Besar Kedai Payang..
Baru berapa langkah dalam tu, Faqeeh dah meragam..
Panas dan lapar..
Agak susah jugak aku nak cari port nak breastfeed.
At last aku cakap kay my zawj, aku nak tunggu dalam kereta je while others pergi membeli..
My zawj pun ikut sama tunggu dalam kereta, ambil kesempatan lelapkan mata sekejap..
Kesian driver letih..
Faheem pulak ikut Poksu dia.

Ni lah si kecil yang tak bagi ummi dia cuci mata..
Kalau tak mesti duit dah melayang keluar beli macam-macam..hehe..

Malamnya, acat (abang my zawj) belanja makan..
Superb sungguh foods dia..
Air sirap ais tu memang menggoda tekak aku..
Apakan daya, air suam je yang boleh masuk ke tekak ni..

Faheem pun enjoy eating the foods by himself..
Memang berteraburlah nasi atas lantai dan baby seat tu..huhu~

Nama kedai tempat kami makan tu, Paradise Deluxe..
Ni adik-beradik my zawj. Tak cukup 2 family..

Lepas makan, jalan-jalan di Pantai Batu Buruk..
Masha Allah, segarnya udara malam..
Kuat betul deru ombak laut dan angin pantai..
Tenang sangat..

Jalan dengan  budak-budak. kenalah bawak naik kereta kuda..
Mak budak pun sama jakun jugak..hahaha..
Feeling Cinderella tu...kui3..

Ni dia driver kami...Si kopiah hijau..

Yang kat tengah tu lah driver...Boleh percaya??? hehe~

Nampak cengkung sangat muka den...aisshhh.... Dengan adam..

Ma dengan Kak Ina, tuan rumah kenduri yang kami attend..


Four of us

Lepas naik kereta kuda, sesi mengejar budak lincah ni..

Hubby had to hold both of them...Sama laju je berlari Amna dengan Faheem ni..

Kakak Amna

After that, berhenti dekat Pulau Warisan pulak..Tengok lampu macam dekat i-City..
Aku duduk dalam kereta sajoh..Dah lewat malam sangat..Kesian kat Faqeeh berembun..
Umminya ngantuk pun iye jugak tuh..hehe...
Abang Faheem enjoy je tengok lampu-lampu...

Another long trip tomorrow..

Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015