Friday, May 10, 2013

And.....The Hair Falls Again...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
السلا م عليكم و رحمة الله و باركته


Rambut gugur lagi dengan jayanya..
Rambut gugur itu perkara normal..Setiap hari memang akan ada rambut gugur..
Tapi bila rambut gugur dengan kadar luar biasa..
Rambut merata-rata..
Atas lantai, atas karpet, atas bantal..
Di mana-mana..
Semua ada helaian rambut...
Aku jadi rimas..

Have expected this to happen...just waiting for the timw..
Ada orang kata, rambut gugur sebab anak menyembur..
Nope..
Masa Faheem dulu, dia tak menyembur pun, rambut dah mula gugur..
Tak lama lepas tu baru dia pandai menyembur..
Faqeeh pun tak pandai menyembur lagi sekarang ni, tapi rambut aku dah start gugur dengan jaya..
It's the hormonal change I guess..

Lepas habis pantang hari tu, memang aku terus potong rambut..
Rasa rimas..
Niat di hati nak potong pendek macam boy cut..
Tapi my zawj seolah tak mengizinkan..
Jadi, potong ala kadar sajoh...Itupun potong sendiri ikut sedap rasa..
Lantaklah nak senget ke ape..
Haha..
Yang penting my zawj kata ok..

Buat masa ni, bersabar dulu dengan keadaan rambut di mana-mana..
Cepatlah fasa rambut gugur ni berakhir..
huhu~



No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015