Thursday, May 23, 2013

Kuala Ibai, Terengganu


17th May 2013

We were heading back to Kelantan for my cousin's wedding on 18th May.
My zawj kata nak tidur semalam di Terengganu..
Initial plan, mintak tolong Bangcik book Mayang Sari Dungun..
Siap request nak yang ade private pool.
Poyo punye kakak..haha..
Unfortunately, Bangcik cakap, dah fully booked..

So, aku gelabah la cari a place to stay for one night.
Nak ambil hotel, a bit costly. Sebabnya this time balik dengan Mama, Ayah and Adik..
Paling tidak pun kena ambil 2 or 3 bilik..
Last resort, ambil homestay.
Nkzs Homestay at Ibai Ria Apartment, Green Acres Golf & Country Resort.
Rate: RM 290 per night. Kalau stay lebih dari 1 malam boleh dapat kurang lagi katanya..
Ada 3 bedroom, 2 bath. Fully airconditioned (living & bedroom).
Luas jugak apartment ni. Lagi luas dari Banjaria Court aku..Lebih dari 1000sqft ni..
Serius sangat luas dan selesa. Dapur pun luas.
Seronok Faheem berlari-lari dari living area ke dining..

Homestay ni jugak lengkap dengan kelengkapan dapur macam microwave, rice cooker, toaster, electric kettle, fridge dan washing machine.
Condition dalaman apartment ok, Alhamdulillah..
Cuma building luar tu macam tak properly maintained. Kalau tengok dari luar agak horrifying sikit dengan abandoned project next to it..


Lepas ambil kunci apartment, jalan-jalan isi perut and cuci mata..
Tanya kat tuan rumah mana tempat makan best kat area situ. Dia suggest 2 tempat yang paling dekat. Warong Norazila dengan restoran bawah jambatan yang aku tak tau nama apa.
Kami pergi ke Warong Noorazila je, that's the nearest.

My zawj makan nasi minyak, ayah makan nasi dagang, mama order mee bandung. Aku dan adik makan nasi putih, tomyam campur, kangkung belacan dan kerabu perut..
Alhamdulillah...Sedappp...Tomyam dia best..
Tak sempat nak snap gambar. Masing-masing kelaparan..

Gambar ni je ade...Faheem bersungguh hirup ABC maktok..hehe..Pantang tengok ais abang ni...

Lepas kenyang makan, jalan-jalan ke Pantai Batu Buruk.
I've been here for a few times.
Kali ni bawak Mama & Adik since both tak pernah sampai sini lagi..
Suka sangat tengok keindahan alam ciptaan Allah..
Subhanallah...

Cantik sungguh 'bulan' di tengah laut..hehe..If you get what I mean..

Kekasih hati saya..

My lovely Mama

Adik Faqeeh, Mak ucu nak interframe skali...hehe~

Paling suka gambar ni...Background yang sangat amazing bagi aku..Subhanallah...Cantik sungguh ciptaan-Mu Ya Allah..
Dua jejaka tu pun, ciptaan-Mu yang sungguh luarbiasa hebat bagi hamba lemah seperti aku..

Us...

With adik & mama

Always in love...In shaa Allah..

3 generations..

Incomplete family...

Budak suka main pasir pantai..Faheem sangat teruja dengan laut dan pasir..

Lepas puas menghirup udara laut, singgah Losong beli keropok lekor dan satar..Bekal untuk makan malam..Balik homestay, lepak-lepak, layan anak-anak...

Faqeeh yang dah masuk gear reverse..

He doesn't like to be laid down...Nak marah saje...Gigih nak angkat kepala..


Abang nak join adik meniarap.

Stretching your leg huh sayang?? Soon, nak ngap la jari kaki tu..huhu~




No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015