Monday, June 24, 2013

Ana Ikan Bakar Petai, Bangi


Sebelum adik balik Sabak Bernam, jom kite jalan-jalan cari makan..
Kalau nak keluar berkumpul the whole family kena tunggu adik cuti semester..
Ni dah berbulan cuti sem, dah nak habis cuti baru la terhegeh-hegeh nak plan makan kat luar..
Last minute plan jugak ni. Nak makan kat mana pun tak tau...
Pening gak nak fikir..
Last-last suggest kat my zawj pergi makan dekat Ana Ikan Bakar Petai kat Bangi..


The foods...
Kerabu mangga, sotong celup tepung, siakap tiga rasa, creamy butter prawn, lala masak halia.
Ada lagi yang takde dalam gambar..
Kailan ikan masin, ikan keli bakar petai 3 ekor.

Yang ikan keli tu mula-mula order seekor je sebab Mama nak bakar petai. Aku ni tak makan petai. So aku taknak lah order banyak..Bila rasa sikit adik suap, hmmm...pergi amik lagi 2 ekor keli..Besar gabak punye keli..huhu~
Kalau suruh aku yang order, yang biasa-biasa jelah. Tekak aku ni bukan reti nak try benda baru..
Tapi semua pun sedap...
Lala tu sebab pernah makan kat Tanjung Lumpur..Kesedapan....So repeat order kat Bangi...boleh gitu??? 

Tunggu lauk complete dan tunggu orang Putrajaya..hehe..
Me, Along, Faheem, my dear zawj, bangcik..

Bangcik & ayah

Faqeeh with maktok..Tenung apelah tu adik Faqeeh??

Abang Faheem..Sokmo-sokmo nak main kat play area. Takpun suruh dukung bawak pegi tengok ikan..
Ikan, udang, sotong semua gabak-gabak...Berpeluh jugak nak mencongak berat timbang..Takut tak cukup duit..haha...

Ni la orang Putrajaya...Adik Izzara...Sampai lambat sikit, order second round...

Mama Izzara..

Kakak Iris..Peace ape tu kak??

My love

Mama and adik

Last pic sebelum balik..

Overall, Alhamdulillah sedap & kenyang...

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015