Monday, September 2, 2013

Malam Merdeka 2013


Malam merdeka, had our dinner kat "dapur bulan"..hehe...Kat depan rumah je...
Dinner makanan penjajah di malam merdeka...huhu..

Aku order blackpepper lamb chop, my zawj order chicken chop...
Gambar makanan takde..Lapar..Dapat makanan terus baham...
Yang ade cuma gambar aku si bacin, dengan anak teruna excited buat peace ni...
Menurun perangai ummi, sokmo buat peace..ngeee...

Masa kat kedai makan, Faheem seronok tengok bendera bergantungan...
"Nak medeka...nak medeka.." sambil buat kibar-kibar...Jadi, ambil maklum ye, medeka die tu means bendera...
Tibe-tibe my zawj tanya, nak tengok bunga api tak..
Aku ok je...
Pukul sebelas lebih, keluar, cari port...
Gi kat KLCC..
Pusing-pusing cari view, dapat kat area menara binjai ke ape tah..
Sampai tu sedang elok je, a few minutes to go...
Yay...dapat tengok fireworks..
Ummi yang ala-ala jakun. Selalu tengok di kejauhan je..hihi...


Faheem..
Mula-mula he seems to be fine. Excited jugak tengok the fancy fireworks..
Tapi dek sebab bunyi berdentum yang bergem-gema, terus dia takut.
Melekat je kat Abi...Nak tengok bunga api pun takut-takut...
Kalau tengok muka dia masa tu, Ya Allah....pucat...
Kemuncak ketakutan, dia ajak abi masuk kereta...
Kiterang kat tepi kereta je pun...
Letak Faheem dalam kereta, sambung tengok fireworks..
Bila part yang bertalu-talu bunyi dentuman tu, Faheem dah menjerit..
Teruslah ummi masuk kereta and calm him down...
Tanya Faheem, nanti kite tengok bunga api lagi eh...
"Taknak...takut...eiiishhh..."
Alolo..kesian Faheem...
Balik terus tido..keletihan & ketakutan..
Huhu..

3 comments:

  1. Hahaha nmpk sgt dia ketakutan kak ily.. xpe next year msti dia xtakut dh hehe

    ReplyDelete
  2. nampak kecik cumiilllll je tepi abi die tu..hihi

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015