Thursday, September 5, 2013

Hatiku Terbang ke Taiwan


Hari ni ade sambutan raya kat office.
Agak busy berkejaran jaga booth.
Walaupun suasana kat lobi tu meriah, tapi hati aku takde kat situ..
Hati dah terbang ke Taiwan..
huhu..

My zawj ke Taiwan pagi ni, company trip..
Seawal Subuh dia keluar, nak kejar flight pukul 9.
Ada accident pulak katanya on the way to KLIA.
Lori kontena terbalik, blocking the whole carriageway.
Memang tak bergerak kereta.Almost sejam dah.
Aku kat office ternanti-nanti jugak update dari my zawj sambil tunggu rendang dan lemang untuk dihidang kat booth..

Bila my zawj kata dah selamat sampai KLIA, baru lega rasa..
Naik motor katanya. Tah motor siapa dia tumpang, aku tak tau. Tak sempat tanya panjang lebar.
Yang sempat tanya, macam mana luggage besar gabak tu dia bawak naik motor??
Tinggal dalam kereta rupanya, bawak backpack je..
Mujur flight delay. Sempat jugaklah join trip...
Ni tengah dok tunggu news from him.
Pukul berapa agaknya landed..
Haiiihhh...aku yang gundah gulana..
Lari kejap dari booth...
Sambil mengepam, sambil publish entry merepek ni..

Semoga Allah sentiasa memelihara zawj-ku, semoga selamat pergi dan selamat pulang..
My zawj tanya nak kirim ape?
Kirim doa je..semoga perjalanannya dilindungi Allah.
Ameen..
 


2 comments:

  1. Wuwuwuwwww... Tak best tak best.. :( nnti abi balik bawak adiah utk ummi dgn hero-hero.. ^_^

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015