Tuesday, September 17, 2013

Trip Fund


Since bff aku yang sorang ni cerita pasal tabung jalan-jalan hujung tahun, aku nak share jugaklah...

Sebenarnya idea buat tabung ni pun, ambil idea dia...hehe..
Memandangkan bulan Oktober kami plan nak ke Kota Kinabalu, dan looking at the tentative and budgetting prepared by my sister in law, phewwww....berpeluh-peluh tengok $$$ nye...
Kalau nak withdraw sedebuk terus masa tu, memang la rasa macam kena ikat perut tahap ramping macam kerengga la bulan tu...
So my zawj cakap kita simpan siap-siap a certain amount setiap bulan bila masuk gaji..
Inilah tabungnya yang aku namakan trip fund...


Memandangkan decision utk menabung di buat agak lewat, jadi untuk coming trip ni kena menabung lebih sikit...
After KK trip ni In shaa Allah akan continue menabung untuk  future trip yang tak tau bila dan ke mana lagi..
Simpan je awal-awal. Tapi amountnye di kurangkan sedikit..huhu...
Jom kita menabung...

6 comments:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015