Wednesday, October 16, 2013

Syurga & Neraka


Been telling Faheem about Syurga dan Neraka..
Orang baik masuk syurga
Orang jahat masuk neraka..

Everytime dia buat onar, I will remind him, If you do like this, people get angry with you..
Buat jahat orang tak suka..
Nanti Nabi  tak sayang, Allah murka...
Nanti masuk neraka.
Neraka paaaaaaanas..

Please be good my boy..
Kalau kita baik semua orang sayang..
Rasulullah sayang, Allah kasih...
Nanti masuk syurga..
Syurga caannnnntikkkk sangat..
Isn't that nice?
So, bila dia buat baik, rajin or anything good that he did, aku akan cakap, Nabi suka budak baik..Insya Allah, syurga untuk budak baik..

Faheem nak masuk syurga ke neraka?
Cuge (syurga)..
Nak masuk neraka tak?
Taknak..panasss..
Ok, good..So please be nice..Jadi anak soleh, boleh doa untuk ummi & abi masuk syurga sama-sama Faheem.

Then abi ajar Faheem doa..
Ya Allah, masukkanlah kami ke dalam............?
Cuge
Dan jauhkanlah kami dari azab api............?
Api panas bomba.
Erkkkk...Api neraka la.
Bukan..bukan...api panas bomba kan?
Api neraka laaaaagi panas.
Api bomba panassss.
Ye..tapi api neraka lagi panas.
Api bomba paaanas sangat.

Haihhh..pengaruh upin ipin la kamu..

Semoga anak-anak ummi & abi jadi anak yang soleh/solehah..Ameen.


3 comments:

  1. perfect...tapi tetibe api panas bomba...eerr...hahahaha...terus gelak besar... comel la kamu faheem.. :)

    ReplyDelete
  2. Menarik... boleh implement kaedah ni kat saqlain. Insyaallah faheem will be a good boy.

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015