Friday, November 29, 2013

Future Lee Chong Wei~


Happy dan excited bebenor Faheem kalau dapat ikut Abi main badminton.
Dari rumah lagi dah semangat.

"Yea..yea..nak ikut Abi main beminten.."
Sambil lompat-lompat..

Sebelum keluar..
"Ummi, Faheem nak ikut Abi boleh?"
"Nak pergi mane?"
"Main beminten lah.."
"Ok..boleh...Meh salam ummi dulu.."
"Assalamualaikum ummi..Faheem pergi dulu.."
Padahal dah siap dah pun kan..Baru nak mintak izin ummi..huhu..

Gambar-gambar ni, Abi tolong Whatsapp.
Lee Chong Wei wannabe..



He is enjoying his leisure time. Siap ada raket sendiri yang sama tinggi je dengan dia. Beli kat Daiso. RM5 untuk 2 raket dan 1 shuttle cock. Satu raket tu dah bengkok asbab di ketuk segala macam. Hahaha. Belum mahir fungsi sebenar raket. Mujur murah, jadi Ummi tak ralat kalau patah pun.

This week, since Faheem tak tidur tengahari, Abi taknak bawak pergi court. Sebab nanti Faheem ngantuk.
Jadi Abi pesan, jangan cakap dengan Faheem dia nak pergi court malam tu. Dia nak keluar senyap-senyap.
So, bila my zawj dah siap-siap pakai t-shirt, tengah sikat rambut...Suddenly..
"Nak pergi main beminten...yeahh..." says Faheem..
Terus aku dan my zawj berpandangan sesama sendiri..Dan tersenyum..
He knows..
By looking at Abi's shirt, he knows that Abi nak pergi court.
Such a brilliant boy.
Abi pun, memang the same shirt je dia pakai pergi main badminton pun..

You see, how observant your kids are..How miracle their brain are working? How good their memories are?
Subhanallah...Hebatnya kuasaMu Ya Allah yang telah mengaturkan setiap sesuatu kejadian dengan begitu indah sekali..
Allahuakbar!!!

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015