Monday, December 16, 2013

Big Bad Wolf 2013 - At Last...


 Akhirnya, kaki ku terjejak jua ke BBW..
Last year punya BBW aku tak dapat terjah sebab tengah sarat mengandung kottt..Tunggu hari je masa tu..Dah sakit-sakit, sengal-sengal..
Kalau kugagahkan jua diri, mungkin aku dapat baby big bad wolf..Bikin havoc di tengah crowd..haha..

Tapi, walaupun tak pergi, aku ada ramai insan yang saaaaangat baik hati tolong belikan buku untuk Faheem..
Banyak hoiii...Berbelas juga..
Terima kasih aunties and uncles..
Mana tah buku-buku Faheem tu..Dok kat invisible library kat rumah maktok agaknya...ngeeee~

This year...dok baca status/entry semua orang cakap pergi BBW..
Ada jugak lintasan dalam hati cakap nak pergi..Tapi ade lintasan lain cakap, takpelah...Selesaikan benda lain yang lebih penting dulu..Next year boleh pergi, kalau diizinkan Allah..
So, it remains in my heart, tak cakap pun dekat my zawj..

Sabtu...
Petang tu hantar kakak ipar ke LCCT. Balik lalu Besraya. Apehal direction belah sana banyak kereta...Accident kah???
Seruously tak ingat lansung pasal BBW..Bila lalu kat tol, ditakdirkan tertinggal smartag, masuk lane tunai..Kawan my zawj on duty..Tanya kenapa banyak kereta??
"Sale buku..."

"Yelah...big bad wolf la...lupe...Hari tu ingat nak ajak dear pegi, tapi fikir balik, tak yah lah..Next year ah kot.."
"Sampai bila ni?"
"Esok last."
"Nak pergi ke? Malam kang ah.."

^____^
Orang dah offer, takkan nak menolak...hihihi..
Tapi takdelah terus pergi masa tu..Selesaikan a few things, balik mandi, solat..
Pukul 1.00 a.m, baru terpacak kat MIECC.
Faheem dah lena dalam kereta, adik Faqeeh tengah enjoy his milk time sampai lena.
Both sound asleep. Sorang letak dalam stroller, sorang kelek dalam Boba carrier.
Still ramai orang, but not too crowded.
Dua beradik ni memang dah letih sangat, bising pun dierang sedap je tidur.
Ummi enjoy la membelek..
Abi pun cool je tolak stroller, belek sikit-sikit, follow je ummi..
Tapi tak round semua pun. Aku pening tengok banyak sangat buku, luas sangat tempat..Jadi blur, tak tau nak cari ape..Boleh gitu??
Novel memang bukan taste aku kala ini..Dah lama dah aku tak sentuh novel..Kalau beli pun nanti buat tukun je...So, memang terus skip section novel.
Nak cari buku budak dengan some reference book for me..
Buku budak-budak pun, aku taknak beli fairy tales semua tu..

End up, ini je aku beli.. 

Buku Faheem, semuanya pasal transport/engines/mechanical..Trucks, transport, train, tractor... huhu~ Sangat maskulin kot..
Pastu capai gak ensiklopedia..Fikir-fikir macam berat je budak kecik ni nak hadam..
Tapi beli je lah..At least selak-selak, cerita sikit-sikit..Dalam otak ni da ade idea sikit nak cerita dengan Faheem & Faqeeh nanti..InsyaAllah will try..
Buku aku dua ketul, budak-budak punya 8 ketul + 3. Sebab yang satu set of 4..

Total up...

Sikit je kan...Itupun 2 jam gak dalam tu..
Tapi my zawj kata, rasa macam sekejap je..Haha..Boleh la kalau nak dok lama lagi dalam tu kan b??? hihi..

Posing mata pejam tanda dah ngantuk sangat dah tu..huhuhu..
Keluar dari situ kul 3.30 a.m.
Memang late midnigth shopping sangat..

Thank you my zawj for the unplanned activities..Dan tolong hulur duit..Ngeeee...

3 comments:

  1. rara sempat g skali je.nk singgah buat kali kedua xsempat.huaaaa rugiii!

    ReplyDelete
  2. wahhh....boba green.....nak beli tapi habi x bagi sbb dah ada 1 stroller & 1 buggy...dlm hati membuak2 sbnrnya huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tupun beli last minit masa nak travel pergi jogja. Mase tu tgh preggy 2nd child. Beli pun utk kesenangan husband kendong si abang sbb leceh nak bwk stroller travel kan.

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015