Monday, January 20, 2014

Dating ...... Without The Kids.


Pernah sekali aku tinggalkan anak-anak, keluar makan berdua dengan my zawj..
Masa anniversary kami last year. 
We had an anniversary dinner. Faqeeh belum pun 3 bulan masa tu..Tak faham apa pun lagi..
Hihi..Sesekali berdating laki bini kan...

Sabtu baru ni, kami hantar anak-anak ke rumah Maktok..
Bukan saja2 nak susahkan maktok menjaga cucu -cucu di hari minggu..
Tapi nak latih anak-anak tidur malam tanpa bau ummi dan abi..
Tak pernah lagi mereka tidur tanpa both ummi dan abi. Kalau salah seorang takde, pernah la..We hope they will get used to it.

Belum pun separuh hari, berapa kali dah aku call mama.
Sampaikan mama kata, bukan anak-anak yang cari ummi ni..ummi yang gelisah cari anak..hahahaha..
But it's good to hear that they are doing just fine. 
Alhamdulillah..Good boys..

Since anak-anak takde, cakap dengan my zawj, lama tak dating berdua..hihi..
Malamnya, my zawj tanya nak keluar jalan-jalan tak?
Husband ajak dating malam-malam, ok sajoh...
Sebelum kahwin dulu jarang sangat berdating...sekarang nak dating, malam-malam pun takpe...Kekasih halal kan..haha..
Tak tau nak ke mana pun..Redah je meninjau kotaraya di malam hari..
Pastu singgah minum restoran arab, Sawarbina dekat dengan Menara Celcom tu... Ambil feeling arab konon..Tak lapar pun sebenarnya. Saja-saja..Makan ringan-ringan berbumbungkan langit dan awan, bersuluhkan cahaya bulan malap-malap..Dikelilingi geng-geng Arab yang dok sedut dan hembus shisha berkepul-kepul..huhu~



Muka serious je tengok menu~

 Zawj & Humairah

Sharing the food...Makan sepinggan, minum secawan..Ececeh...Feeling berpacaran sungguh..

Nampak macam riang ria, hati kat dalam ni rindu anak baiii...Alhamdulillah anak-anak senang nak tidur...Tak rindu ummi abi pun..Tak mencari pun...Ummi abi je yang tak keruan kisahkan anak...haha~

Jemput anak-anak hari Ahad, after Maghrib..
Rilek je dierang..Cuma mula-mula Faheem buat muka macam bengkek ke..Pandang slek je kat ummi..
Tapi sambut ummi macam biasa. Berlari dapatkan ummi abi kat pintu. Adik pun ikut sama lari..
Sekejap je pun buat muka tak puas hati tu...Lepas tu ok je, mulalah bermanja-manja...
Alolo anak ummi abi ni...
Hopefully bila kena tinggal lama nanti, both of you behave macam ni, tak cranky, tak throw tantrum ye..
Anak-anak soleh ummi abi yang selalu menyenangkan hati, moga kalian menyenangkan hati maktok & tok ayah juga sepanjang ketiadaan ummi abi..

1 comment:

  1. Seronoknya dpt dating berdua,yun xpenh lagi since ada afif,asik xsampai ati je nk tinggal...hehehe

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015