Monday, January 13, 2014

Faheem's New Haircut


Setelah sekian lama aku geram tengok rambut Faheem, akhirnya, Abi potong jugak..
Lama weh rambut ni bertahan. 
Sejak dibotakkan lebih kurang seusia adik Faqeeh aku rasa..
Adelah jugak trim sikit hari tu. Tapi sikit je, kat side burn..
Pastu terbiar lah rambut tu memanjang.
Sampai Faheem asyik lah selak rambut sebab rambut dah mencucuk mata..

Kalau baru lepas mandi, diminyakkan, memang sejuk mata kau tengok rambut tu..
Tapi bila dah main sakan berpeluh-peluh, rimas aih...Tak terurus jadinya..
Tu yang gerammmm tengok rambut tu..

Faheem pulak taknak gunting rambut kat kedai. Pernah lah sekali.
The next time bawak pergi kedai, dengar bunyi mesin rambut tu, dia dah cuak dah..
Sudahnya Abi lah kena gunting sendiri.
"Nak gunting kat toilet je.." kata Faheem..

Sebelum gunting..

Time elok bersikat..

Time serabut..Abes tutup dahi awak..Macam pakai helmet kura-kura dah abang oiii.. Ade yang lagi serabut pade nih..huhu~

Selepas gunting...
He looks more mature..Huhu..Macam dah besar sangat je rase..

Kalau tengok close-up, tobek-tobek jugak tu..Sebab Faheem tak duduk diam. Bukan tak duduk diam apa...Dia geli. Bila rambut yang dah gunting tu jatuh atas badan dia je, dia cakap "Isshhh..." sambil tolak-tolak rambut tu..Lame hoiii Abi-nye mengadap..Rambut Faheem dahlah tebal..Tabahnye Abi..

Bila dah siap mandi, Ummi pun puji-puji lah anak teruna tu..
Tersipu malu pulak dia..
Adehhh...pemalu pulak dia ni..
Lepas sikat rambut, dia cakap "Dah ensem dah..." Hahaha...
Tak sikat rambut pun, anak ummi tetap handsome ^___^



2 comments:

  1. bila potong rmbut lg nampak mcm abg2 laaa..hensem!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk matured sgt die skg...cakap pun mcm org besar..huhu~

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015