Monday, March 3, 2014

Hari Pertama ke Rumah Pengasuh


At last, we're sending Faheem & Faqeeh ke rumah pengasuh.
Selama ni kan hantar ke rumah maktok tok ayah..
Tok ayah ampang a.k.a tok ayah besar kate Faheem..

Sebelum ni, masa detect ayah kena heart attack tu, which is exactly one year ago, memang dah berkira-kira nak hantar dierang ke pengasuh.
It's either cari pengasuh or maid.
Tanya-tanya jugak nursery dengan babysitter dekat area rumah.
Tapi, tak jadi nak hantar for some reason..

Now, since ayah baru je undergo bypass operation, memang no excuse dah.
Had to find pengasuh for them.
Alhamdulillah, urusan dipermudah.
Tanya kat pengasuh yang my zawj penah tanya last year, alhamdulillah kakak tu kata ok.
Dah la memang sangat last minute.
Semalam pergi jumpa kakak tu kat rumah dia, hari ni dah hantar budak-budak..
Memang sangat dekat dengan rumah..Sederet je.. 
Syukran Ya Allah kerana memudahkan urusan kami..

Mudah-mudahan Faheem & Faqeeh cepat adapt dan tak susahkan mak nak jaga awak berdua..semoga mereka behave dan senang diurus..
Semoga kalian sentiasa di dalam lindungan & pemerhatian Allah.. Ameen.

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015