Monday, March 17, 2014

Tambah Nephew Lagi~


 21st February 2014
Alhamdulillah, my one and only sister in law selamat melahirkan anak ke-4, another baby boy seberat 4kg pada jam 9.45pg di Gombak Medical Centre.

Yeah...the boys are still leading far ahead the girls..
We're having 9 boys and 4 girls at the moment.
Another 2 will be coming out soon, InsyaAllah...Will it be boys or girls?

This new bundle of joy in our big family is named
Raja Emir Saiiful Islam.

Here he is.
The chubby boy.



Dapat tengok gambar yang share dekat Whatsapp je..Sebab baby lahir Jumaat. Then detected baby demam & sukar bernafas. Kena pakai oksigen.


Later baby was transferred to NICU Hospital Ampang where no visitors are allowed kecuali mak & ayah baby. Kena tahan seminggu for antibiotic. Masa discharge, berat baby dropped from 4kg to 3kg++.


2 weeks after his birth, baru la berkesempatan jumpa dengan baby Saiiful ni..

Alolo..nyenyak je dia tidur..Dah kurang chubby..Tapi tetap cute !!

Baby masham geram tengok baby cute..hihi..

Pakcik dengan anak buah baru..

 Anak susuan saya :) 

Yup..Aku ada anak susuan. Disaat susu merudum tahap kronik, adik Faqeeh tetap tegar refuse to breastfeed, baki-baki susu perahan terakhir aku adalah untuk baby Saiiful.
Kan baby Saiiful kena tahan NICU. First 2 days rasanya, Kakti tak dapat katil. So, dia just berulang dari Gombak ke Ampang. Tak overnight lah kiranya.
Baby tak boleh bernafas sendiri, thus he doesn't suck milk. Minum susu through tiub.
Early days plus no simulation from baby, milk production belum boost. Jadi Kakti minta bantuan aku supply fresh milk untuk baby Saiiful.
Syukur Alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015