Thursday, March 13, 2014

Pre-Operation : A Treat For Ayah at Flora Kafe


Sebelum pergi umrah, we thought of having a dinner treat for ayah & mama. A few times rancang. Dengan ayah memang susah sikit nak ajak keluar makan.

Ada sekali kami ajak, hajat nak ke Det Station Ampang Avenue. Yang ikut cuma mama dan adik. Ayah and the rest nak tapau je. Sudahnya Det Station tutup. Jadi kami ke Banana Kafe je opposite to Ampang Waterfront. Tapaukan jugaklah untuk ayah, along & bangcik.

Balik dari umrah, my zawj remind nak bawak ayah keluar makan sebelum ayah operate.
So, the last weekend sebelum ayah admit ward, secara last minute jugaklah, berjaya ajak & bawa ayah dinner kat luar.
Petang tu aku redah je booking tempat, pesan kat mama suruh pujuk ayah. Risau jugak kalau ayah decline.
Alhamdulillah ayah nak ikut..

So, here's our treat for ayah, and the rest also  : >
Flora Kafe @ Ampwalk Mall

Tak jauh pun Flora Kafe ni dari rumah. Puas convince my zawj nak makan kat sini. Sebab tahu kat sini specialty dia malay cuisine. Kalau ikut tekak aku, mungkin aku akan cari western foods, tapi tahu, mesti tak kena dengan tekak ayah yang memang tipikal melayu.

Suka dengan decoration kafe ni..Sesuai dengan nama, Flora..Memang penuh bunga-bungaan bergantungan..Cantik sangat..Terpegun aku masa masuk kafe ni. Sebelum ni tengok dari luar je..

Makanan pun, Alhamdulillah..Yummylicious..
Portion dia memang fuuuhhh...besarnye mangkuk..
But alhamdulillah ayah makan habis..
Aku happy sebab lately, sebelum operation, ayah kurang selera makan.
Ni ayah order kuetiow sup kot. Memang kena dengan tekak dia..
Slurrrrpppp...
Aku & the rest order laksa Johor, spaghetti carbonara, kueyteow kungfu..
Memang makan sampai burrrpppp..Super kenyang..

Layan gambar jom..


Aku masuk dengan Faqeeh dulu while my zawj pick up Mama & the rest. Nak bagi Faqeeh duduk diam, bagi sebekas kismis kat dia. Tu muka tengah layan kismis la tu..Kalau tidak, jenuh nak mengejar dia..


 Abang Faheem nak duduk bawah pokok bunga je..


 Dengan Mokcu..


 Lovely & lively boy !!



 Pilih-pilih menu..


Adik Faqeeh nak order jugak??

Peace yo!


Peace lagi dengan Pokcik


Ummi & Abi, ready pose..


Candid by Faheem..


Ni Faheem gak snap ni..

Abang comot...


TokAyah & Maktok...Kurusnya ayah...sobs...


Incomplete..

Faheem tu nak meloloskan diri dari Abi..Sibuk nak jadi photographer..


The loving us..hihi..Ameen..


Pokcik boleh jadi duta FK dah :)


Ade rupa adik-beradik tak??

Alhamdulillah..We had fun..
Went home with happy full stomach..

Nak celebrate birthday, anniversary or any special events, boleh celebrate kat sini..Decoration cantik..
Dinner for two pun ok, romantik okeh..

Flora Kafe
Ground Floor,The AmpWalk 218, 
Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur., 
Kuala Lumpur, Malaysia
03-2161 8010 / 03-2181 0986 (mel)
florakafe@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015