Thursday, October 23, 2014

Penang Trip 2014: Bukit Bendera


2nd day in Penang, pagi yang tak berapa nak pagi sangat, menerjah Bukit Bendera @ Penang Hill.
Since parking agak jauh, my zawj drop me and the kids first sementara dia cari parking space.

While waiting for Abi, moh kite selfie dulu ye anak-anak.





Cheeky boy yang taknak duduk diam ni..Jenuh nak bagi dia sit still. 

Masa my zawj beratur beli tiket, hujan lah pulak.
Yet, we still proceed. Sebab anak-anak dah excited nak naik that funicular train, which they call cu-cu-tren.. hihi..Typical name for all train.
Ticket fares, RM8 for adult with mykad. Free for kids below 4 years old.

Dapat duduk depan sekali. Yay for the kids.

Hujan agak lebat lah jugak...



Alhamdulillah...We have reached the top of Penang Hill.


That's the food court and Owl Museum..

Since belum breakfast pagi tu, makanya we had our breakfast kat atas bukit ye anak-anak.


The kids layan cucuk-cucuk je. Nasi bo layan.
While I had nasi lemak biasa yang rasanya biasa-biasa sahaja that cost me Rm 4. 

Memandangkan cuaca tak mengizinkan, kami tak dapat explore pun Bukit Bendera. Can't even see the view of Penang from top lah kan since hujan dan berkabus.
Rezeki tidak menyebelahi kami nampaknya. But after all, let the kids enjoying themselves in their own way.


Borak apalah abang dengan ayam tu??



Faqeeh even had a scene there.
Extra friendly scene sampai orang yang ditegur menangis ketakutan.
There's one little girl, rasa macam besar sikit dari Faqeeh. Faqeeh tegur that little girl. Punyalah dia nak berkawan dengan orang tu, dia pergi tanya "Nama siapa?" depan-depan muka kawan tu. Bila kawan tu berundur takut, dia datang dekat and tanya lagi bertalu-talu. Siap cakap "Faqeeh nak kawan je.." Terus menangis kawan tu.
Orang keliling terbahak-bahak tengok aksi gentleman Faqeeh.
Adik oii...Terlebih peramah awak ni..

Itu jelah yang dapat kat atas tu. Hujan masih turun membasahi bumi.
Jadi, turun je lah balik.

Masa turun, taknak duduk depan (bawah) sekali. Gayat. Kita duduk kat tempat yang sama masa naik je. Kurang sikit gayat. Hahaha..

But bila pandang luar, masih terasa gayat hokeh..Dan terasa lebih laju berbanding masa naik. Of course lah kan.





Khusyuk tengok view ke gayat gak macam ummi? hihi..


Padat okeh...

Alhamdulillah...Selamat sampai bawah..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015