Tuesday, October 21, 2014

Penang Trip 2014: Holiday Inn Resort, Penang


A couple of weeks sebelum our trip, adalah jugak survey hotels & accomodations.
Selera besar..Aim nak duduk tempat best-best aje. Ahaks..Suke tengok Golden Sands Resort dan Hard Rock punya pools..Meriah.. Bilik pun nampak cozy..Of course lah kan. Cer tengok harga....Phewwww..
Kalau memang 24 hours nak dok memerap kat hotel je mungkin berbaloi lah. kikiki..

Tapi since nak keluar explore Penang rather than berkurung kat hotel, tak yah nak manja-manja sangat book hotel mahal-mahal..

Akhirnya, kami pilih Holiday Inn Resort. Itupun terjah MATTA Fair at the very last minute. Tak banyak sangat choice, just grab apa yang ada dan within budget.

Here's the room..Yang ni Feringghi Tower unit..Seaview but no direct access to the beach. Tower unit ni seberang jalan. Kalau nak direct access ke beach, kene ambil Beach Wing, a little bit pricey than tower unit. Suppose ada connecting jejantas dari tower unit ke beach wing. But it was closed for upgrading work. 

Check-in lewat petang. Around 6 p.m dah..Tapi the kids still energetic..Si adik, terus memanjat meja

=_='


Yang best nya, the beds are twin queen. So dah tak payah nak mintak baby cot ke extra bed dah.

Dan banyak cermin. Kat dressing table, kat side table in between beds, dalam toilet of course dan kat luar pintu toilet. 


The toilet, bath tub & toiletries kit.
(Bos kecik dah melawat kawasan :/ )



Tempat hang iron & iron board ni macam best kalau dapat buat kat rumah. Tapi macam jenuh pulak everytime nak iron nak kena angkat and unfold..Pastu fold balik and gantung. Satu kerja pulak..Kalau yang jenis fold je terus, attach ke dinding ok gak..hahahaha..Sempat berangan..

Nice header board. Fefeeling di tepi lautan :P

The kids, nampak je bath tub, terus nak rasmikan..
It's bubble bath time....

  

Dah segar lepas berendam, sambung panjat meja balik..pheww..

The first night tu, lepas tengok sunset, saja singgah tengok hotel's kids club.
Seronok pulak Faheem and Faqeeh tengok banyak toys dalam tu. Faqeeh yang peramah pulak, join kakak arab colouring. 













Faqeeh seronok sampai taknak balik. Takyah nak bagi can sangat kat kami adik oiiii...Bahahahaha..



1 comment:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015